Vandring populäraste sommarträningen

By on 22 juli, 2022
Foto: WW ViktVäktarna

Mer än var tredje svensk kommer att prioritera träning under den kommande sommarsemestern, det visar en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av WW ViktVäktarna. Nästan sex av tio listar vandring som den träningsaktivitet de allra helst vill utföra under semestern, följt av cykling och löpning.

Träning i alla dess former är en stor del av svenskarnas vardag och den stundande sommarsemestern utgör inget undantag. En ny Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av WW Viktväktarna visar att drygt var tredje svensk (38%) ser träning under sommaren som ganska eller mycket viktigt. Träningsintresset är som störst i åldersgruppen 35–55 år; 42 procent i den här åldersgruppen prioriterar semesterträningen jämfört med 37 procent av de som är 16–34 år.

När Sifo/WW ViktVäktarna frågar svenskarna vilken aktivitet de vill utföra under semestern svarar flest (58%) vandring. Aktiviteten är mest populär bland kvinnor och äldre: sex av tio kvinnor (64%) och sju av tio (69%) i åldersgruppen 56–79 år föredrar vandring under sommarsemestern. Därtill uppger mer än var tredje svensk (37%) att de helst vill ägna sig åt cykling, tätt följt av löpning (27%). Minst populärt är handboll (2%), basket (2%) och friidrott (1%).

– Under semestern har vi oftast mer tid för att ta hand om oss själva och kan motionera mer. Vandring är en utmärkt träningsform som samtidigt ger minnesvärda upplevelser i form av vackra sevärdheter. En stor bonus är det är gratis, kan utföras nästan överallt och passar de allra flesta, säger Karin Nileskog, kostexpert på WW ViktVäktarna.

Från undersökningen:

Hur viktigt är det för dig att träna under din sommarsemester?

Varken viktigt eller oviktigt: 26%
Ganska viktigt: 24%
Inte alls viktigt: 19%
Inte så viktigt: 16%
Mycket viktigt: 14%
Vet ej: 1%
Bas: 1055

Om du fick välja, vilken träningsaktivitet skulle du helst vilja utföra under din sommarsemester?

Vandring: 58%
Cykling: 36%
Löpning: 27%
Annan sport: 13%
Tennis: 9%
Golf: 9%
Ridning: 8%
Fotboll: 7%
Vet ej: 6%
Basket: 2%
Handboll: 2%
Friidrott: 1%
Bas: 1055

Hälsa | Sverige
Örebronyheter

Källa: WW ViktVäktarna

You must be logged in to post a comment Login