Var tredje hundägare beredd att anlita psykolog

Av på 23 december, 2017

Var tredje hundägare kan tänka sig att ta hunden till en psykolog, det visar en undersökning som MyDOG har gjort med anledning av att över 9 000 hundar äntrar Svenska mässan i Göteborg i januari. Inte överraskande, säger problemhundstränaren Nina Roegner.

– För 30 år sedan skrattade man åt ordet hundpsykolog och tänkte på en hund som låg på en schäslong, idag bryr man sig mer om hur hunden mår, berättar hon.

I undersökningen, som gjorts av mässan MyDOG tillsammans med Västra kennelklubben, har 1 000 hundägare svarat på frågor om vad de gör för sin hund. Och siffrorna visar sitt tydliga språk – fler lägger både mer tid och pengar på sin hund i dag än för bara några år sedan.

– Hunden har blivit en självklar familjemedlem, som ska få samma hjälp som alla andra i familjen. I dag är man mer mån om att ens hund ska må bra och det har blivit en självklarhet att se till dennes behov, säger Nina Roegner.

I dag lägger 36 procent, av de som hade hund för fem år sedan, mer pengar på sin hund än vad de gjorde då. Bland annat har hundspa blivit en populär företeelse – 32 procent uppger att de gärna går dit med sin hund.

Vi är också måna om att våra hundar ska få varierande träning. Över 70 procent av de tillfrågade kan tänka sig att gå på hundsim och var fjärde använda sig av en extern hundtränare.

– Förr gick man inte på aktiviteter och kurser på samma sätt, man skaffade en hund och möjligtvis att man hittade på något när hunden var ett år. I dag går man mycket tidigare på utbildningar och valpkurser, säger Nina Roegner.

Nina Roegner är en av alla hundexperter som kommer finnas på plats under MyDOG på Svenska Mässan den 4-7 januari.

Hit kan hundägare tänka sig att ta sin hund

Hundspa                   32%
Hundfrisör                 30%
Extern hundtränare   25%
Hundsim                   71%
Hundpsykolog          36%

Totalt antal svarande: 968 hundägare bland Västra Kennelklubbens medlemmar

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in