Vår viktigaste uppgift är att hindra smittan

Av på 26 november, 2020
På Nora kommuns webbplats www.nora.se/corona finns all information om vad som gäller i Nora kommun kring corona-smittan.

– Vår viktigaste uppgift just nu är att hindra smittan från att sprida sig bland Nora kommuns invånare och på arbetsplatser, skolor, förskolor och boenden. Därför har vi beslutat om fortsatt begränsningar och stängning av fritids-, idrotts och kulturaktiviteter.

Det säger Solveig Oscarsson (S) kommunalråd i Nora kommun och kommunstyrelsens ordförande fram till 30 november. 1 december träder kommunalrådet Tom Rymoen (M) in i tjänst som kommunstyrelsens ordförande och den som fattar beslut kring tillfälliga anpassningar.

– Hittills har Nora kommun varit förskonat från stora utbrott av covid-19 på äldreboenden och skolor och antalet konstaterade fall av personer som bor i kommunen är också ganska lågt. Genom att alla som bor eller arbetar i Nora kommun ställer upp på alla råd och regler som kommer från Folkhälsomyndigheten, länsstyrelsen och regionen  så kommer vi en bra bit på vägen. Dessutom kompletterar Nora kommun med egna beslut, säger Tom Rymoen.

Den 23 november kom beslutet om 8 personer vid allmänna sammankomster som kompletterades den 24 november med beslut om öppettider för serveringar samtidigt som de lokala allmänna råden förlängs för länet. Den 24 november förlängde Nora kommun också tidigare beslut och anpassningar som gäller den kommunala verksamheten. Samtliga åtgärder finns att läsa på www.nora.se/corona under fliken Särskilda beslut i Nora kommun samt flikenBekräftad smitta.

Länet | Nora Kommun
Örebronyheter

Källa Nora Kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in