Varg Veum som teater kommer till Ullergården i Ullersäter

By on 7 november, 2021

Söndag 14 november kl 18:00 ges Varg Veum på Ullergården i Ullersäter. Varg Veum är en teaterföreställning med spänning, ironisk humor, god tillspetsad berättarkonst och nära publikkontakt. Föreställningen arrangeras av Ullersäters Bygdegårdsförening med stöd av Scenkonst utanför tätort som är ett samarbete mellan Region Örebro och Riksteatern Örebro län.

Den populära författaren Gunnar Staalesen har skrivit ett 20-tal böcker om Varg Veum som filmatiserats och visats på svensk TV. Med Teater Allena får vi för första gången uppleva Varg Veum från en teaterscen. Handlingen utspelar sig på privatdetektiven Varg Veums kontor. Via en uppsökande klient hamnar Veum rakt in i den kriminella världen och får där möta ett antal olika karaktärer.

Föreställningen utspelar sig på Varg Veums kontor där Lasse Åkerlund (bilden) gestaltar Veum och för övrigt även de andra karaktärerna i föreställningen.

Varg Veum med Teater Allena I Ullergården (Ullersäter) söndag 14 november kl 18.00. Föreställningen är 1 tim och 45 min inkl 20 min paus. med servering. Entré 200 kr inkl servering. För medlemmar i Ullersäters Bygdegårdsförening 150 kr. Anmälan till 070-7236167 eller via www.ullergarden.se

Scenkonst utanför tätort är en regional satsning av Riksteatern Örebro län och Region Örebro län med ett subventionerat gagepris för att stärka och utveckla de ideella krafter som verkar på landsbygden, att medverka till att samlingslokaler blir aktiva kulturella mötesplatser, att öka möjligheten att ta del av professionell scenkonst på mindre orter samt att få fler spelplatser och speltillfällen för professionella kulturaktörer i Örebro län.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login