Världen | Apollo och Novair fraktar hjälp till flyktingar

Av på 14 maj, 2015

De senaste månaderna har antalet flyktingar som kommer till olika delar av Medelhavet ökat kraftigt. Det har även öar som Kos, Rhodos och Kreta märkt av. Apollo har därför tillsammans med sitt flygbolag Novair beslutat att använda delar av lastutrymmet ombord på sina flyg för att frakta ner förnödenheter till dessa platser. Samarbeten har etablerats med lokala hjälporganisationer, bl a Röda Korset för att distribuera hjälpen.

Flyktingarna som främst kommer från Syrien och Nordafrika äger sällan mer än kläderna de har på sig och då det ofta saknas boende på öarna tvingas många sova utomhus. Många av ö-invånarna har redan en pressad ekonomi och har själva svårt att kunna hjälpa till. Därför har Apollo och Novair beslutat göra en insats. Tillsammans har Apollos och Novairs medarbetare skänkt kläder, hygienprodukter och sjukvårdsartiklar. Totalt har mer än 60 kartonger samlats in för att flygas till Kos, Rhodos och Kreta med start denna vecka.

  • Som stor researrangör med verksamhet i Medelhavet kan vi inte bara betrakta denna katastrof.Det är vår skyldighet att agera. I och med att vi har ett eget flygbolag så är att använda lastutrymmet ombord för att ta med sådant som behövs på plats ett sätt för oss att göra något konkret.
  • Det är enormt glädjande att se det stora engagemang våra medarbetare har visat kring detta. Det har köpts blöjor och rensats i garderober under helgen. Idag har över 60 kartonger fyllts och redan på onsdag lyfter det första flyget med förnödenheter, säger Kajsa Moström, Apollos informationschef och ansvarig för företagets CSR-arbete.

Air Trade Support, Active Air Cargo och SAS Spirit Air Cargo Handling är generösa och gör detta möjligt utan kostnad.

Världen
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in