Världen behöver mer barnskratt

Av på 21 oktober, 2018
Tillsammans kan vi få fler barn i världen att skratta.

Varje år drabbas mer än en miljard barn av någon form av våld. Barns rätt till trygghet och skydd är alltid en prioritet för Barnfonden. Alla barn ska ha samma möjlighet att leva ett liv där de känner sig trygga, säkra och sedda. Under hösten uppmärksammar Barnfonden våld mot barn genom att lyfta skrattet – för världen behöver mer barnskratt.

Kampanjen pågår under hösten 2018 och kommer att rikta fokus på hur man som givare till Barnfonden kan hjälpa till att stoppa våldet och bidra till att fler barn skrattar mer. 

Det finns inget som gör så ont i hjärtat som när ett barn gråter, samtidigt finns det inget som är så härligt som när ett barn skrattar. Därför har vi i höstens kampanj valt att lyfta fram just det skrattande barnet. En värld där fler barn skrattar är en bättre värld och vem vill inte vara med och bidra till det, säger Mikael Sallander Hellman, Insamlings- och marknadschef på Barnfonden.

Barn som lever i fattigdom är särskilt utsatta och sårbara för våld och övergrepp. Barnfonden arbetar på många olika sätt för att motverka alla former av våld mot barn.

– Vi jobbar med barn, föräldrar, hela samhällen och myndigheter för att tillsammans skapa strukturer som effektivt skyddar barnen. Det är ett arbete som tar lång tid. Vi arbetar steg för steg för att skapa en långsiktig förändring och samtidigt attackerar vi problemen från många håll. För att förändra attityder krävs en stor tillit och den lyckas vi bara bygga genom att vi är på plats under lång tid, säger Barnfondens programchef, Martina Hibell.

För den här kampanjen har Barnfonden valt att arbeta med Chimney som helhetsleverantör för strategi, kreativa lösningar, produktion och mediebyråtjänster. 

– Det är inte ofta man får kreera kring ett ämne som berör så mycket som att ge utsatta barn sina skratt tillbaka. Att få vara med och göra skillnad är oerhört inspirerande för oss som jobbar med Barnfonden, säger Mikael Friberg, Creative Director och copy på Chimney.

Arbetsgrupp på Chimney:

  • Mikael Friberg, Creative Director och copy 
  • Jesper Nordblad, AD
  • Patric Römbo, digital strateg
  • Bethina Byström, projekt- och produktionsledare

Barnfondens kampanj för mer barnskratt kommer att visas i TV och digitala kanaler, med start den 22 oktober.

Världen
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in