Världen – Frälsningsarmén samlar in till Haiti

Av på 13 oktober, 2016
Många av Frälsningsarméns skolor och andra byggnader kommer att behöva reparera sina skador, flera av dem har förlorat sina tak.

 

Frälsningsarmén, som finns på plats i Haiti, delar ut mat och ger stöd till människor som tvingats bort från sina hem av orkanen Matthew, den starkaste storm som drabbat Karibien under det senaste seklet. Den fulla omfattningen av katastrofen börjar nu klarna, med över 1000 personer som omkommit. En stor det av södra Haiti går fortfarande ej att nå beroende på de starka vindarna och kraftiga regnandet som har skadat och förstört vägar och broar. Så länge orkanen Matthew pågår är det också svårt att flyga in varor.

Frälsningsarméns huvudkontor i London har avsatt en startsumma motsvarande 150 000 svenska kronor till att köpa ris, margarin, matfett, kött, bönor och andra basmatvaror att distribueras till dem som var tvungna att fly hemifrån och nu bor i tillfälliga läger eller skyddsområden. Centralplatsen är Croix-des-Bouquets där 800 personer, varav 105 är barn, har fått skydd.

Frälsningsarméns sjukhus i Port-au-Prince har åter öppnats och erbjuder nu behandling till personer som skadats i katastrofen.

De ekonomiska bidragen som just nu finns till hands möjliggör att Frälsningsarmén kan ge de hjälpbehövande ett varmt mål mat om dagen åtta dagar framöver, och under den tiden överblicka och värdera situationen för att definiera de mest angelägna hjälpbehoven. Många av Frälsningsarméns skolor och andra byggnader kommer att behöva reparera sina skador, flera av dem har förlorat sina tak.

Frälsningsarmén samlar in till Haiti…

  • Swisha valfritt belopp till 9004805 skriv Haiti
  • Sms:a haiti till 72901 så skänker du 50 kronor
  • Ge gåva via plusgiro 90 04 80-5 eller bankgiro 900-4805
  • Via Frälsningsarméns hemsida!

Världen
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in