Världen | Sabina Ddumba reser med Clowner utan Gränser till D.R. Kongo

By on 8 januari, 2016

Den 8 januari reser Sabina Ddumba, tillsammans med två musiker, med oss på vår expedition till Demokratiska Republiken Kongo och Rwanda. I Kongo kommer våra artister spela föreställningar och göra workshops på ett barnfängelse, skolor i slummen och på sjukhus för krigsskadade barn. I Rwanda kommer vi tillsammans med gruppen Gisenyi Acrobats (som vi bland annat fick möte i SVT:s program Landgång) sprida skratt i landets stora, permanenta flyktingläger där tusentals barn bor. Sabina Ddumba och de andra musikerna kommer följa med artisterna och möta barnen och ungdomarna genom workshops i musik och spelningar.

Projektet äger rum inom ramen för Stage 3 – en mobil musikscen som flyttar livemusiken ut från etablerade konsertarenor. Artisterna i Stage 3 får förverkliga en egen dröm och ta sin musik till en ny plats – bildligt eller bokstavligt. Sabina har valt att följa med den oss till Rwanda och Demokratiska republiken Kongo.

– När jag fick den här möjligheten så kände jag direkt att jag ville göra något för människor som behöver det, någonstans i världen. Många engagerar sig i flyktingkrisen, vilket så klart är jättebra, men jag ville göra något på en plats som inte nödvändigtvis står i det mediala rampljuset just nu.

– Vi tittade ganska brett på möjliga organisationer att samarbeta med. Clowner utan Gränser kändes som en väldigt naturligt matching, de gör precis det jag vill göra. Få folk att må bättre. Att jag dessutom kan få tillfälle att sjunga och dela musikupplevelser med andra är en bonus, säger Sabina Ddumba.

Längre fram i februari gör Sabina Ddumba en unik spelning i Stockholm till förmån för Clowner utan Gränser och arbetet i Goma-regionen.

Om Stage 3
Stage 3 är Tres satsning inom musik. Projektet samarbetar med ett antal artister varje år för att ta musiken till nya platser och sammanhang. Via stage3.se kan publiken följa artisterna och påverka hur innehåll och spelningar tar form. Läs mer på www.stage3.se. Där kommer en också kunna följa Sabina och Tres upplevelser under resan.

Världen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login