Världens största barnrättsutbildning skriver under för amnesti

By on 23 juli, 2017

Rörelsen #vistårinteut har i dagarna fått en fantastisk bekräftelse på att många med oss tycker att situationen för ensamkommande unga i Sverige är ohållbar: världens största barnrättsutbildning skriver under för amnesti. Tillsammans kan vi göra skillnad!

World’s Children’s Prize Foundation ställer sig bakom rörelsen #vistårinteuts krav på amnesti för alla ensamkommande som varit i Sverige mer än ett år. World’s Children’s Prize-programmet är världens största årliga utbildningsprogram för barnets rättigheter och demokrati. Sedan år 2000 har 40,6 miljoner barn, 615 000 av dem i Sverige, utbildats av stiftelsen, som beskyddas av bland andra Malala Yousafzai, den avlidne Nelson Mandela och drottning Silvia.

WCP-programmet utbildar och stärker barn, 10-18 år, så att de som förändrare står upp för medmänsklighet, allas lika värde, barnets och mänskliga rättigheter, demokrati och hållbar utveckling. Det årliga programmet avslutas med att miljoner barn i en världsomröstning utser mottagaren av barnens stora pris för barnets rättigheter. De flesta av de deltagande barnen är utsatta barn, som innan de deltog i WCP-programmet inte visste att de har rättigheter.

– Vi ställer oss bakom vistårinteut därför att vi är övertygade om en stor majoritet av de barn som deltagit i WCP-programmet skulle vilja att vi gör det, säger WCPFs VD Magnus Bergmar.

Tack World’s Children’s Prize Foundation för det här självklara ställningstagandet för ensamkommande utsatta unga. 
Vänligen #vistårinteut

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login