Världens största padeltävling för amatörer kommer till Sverige

By on 15 september, 2020

Sverige är det land i världen där Padel växer snabbast. Tävlingen, Serie Nacionales de Padel (SNP) Estrella Damm, är den största amatör Padel-tävlingen i världen med 75 000 deltagare och 750 deltagande Padelklubbar. Man kommer att starta en ny tävling anpassad till Sverige med anmälningar som börjar i september.

Denna amatörtävling för och kvinnor & män över 18 år har varit i gång de senaste sju åren i Spanien med stor framgång och har redan startat i Portugal.

SNP Scandinavia kommer att vara företaget som organiserar tävlingen från Lund och har Estrella Damm som huvudsponsor; Samtidigt har man ingått samarbete med MATCHi sitt officiella onlinebokningspartner för padel, Bonnier News, det ledande nordiska medienyhetsföretaget med dagstidningarna Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsinborgs Dagblad och Dagens Industri som vår officiella mediapartner. Man samarbetar även med TICKETMASTER.

Tävlingen, Serie Nacionales de Padel (SNP) Estrella Damm, är den största amatör Padel-tävlingen i världen med 70 000 deltagare och 750 deltagande Padelklubbar. Nu kommer samma amatörtävling anpassad till Sverige för kvinnor & män över 18 år.

Deltagarna:

  • spelar minst 9 matcher
  • kommer få gratis bollar (3 pack till varje match)
  • tillgång till egen privat lagsida på www.snpadel.se med resultat/statistik
  • lotterier och kampanjer varje månad med padelrelaterade produkter.
  • Får vid vinst i Nationella Finalen representera Sverige som amatör i International Masters Final/Madrid 2021 .

Tävlingen startar i mitten av oktober och Sverige delas upp i nio regioner med både kvinnliga och manliga lag (+18år) bestående av 2 deltagare och reserver. Det kommer att finnas fyra kategorier: Grand Slam, 1000, 500 och Future som fungerar som ett Padel-handicap/nivå för svenska spelare när de vill spela Padel utomlands. Tävlingen löper från oktober till april 2021 med minst 9 matcher /lag. Den svenska nationella finalen (Nationella Finalen i Svergie) kommer att äga rum i maj 2021 med möjlighet för ca 40 lag både kvinnor och män från alla fyra kategorierna att representera Sverige i SNP Estrella Damm International Master som kommer att äga rum Madrid i juni 2021 med amatörlag från Spanien och Portugal.

Sport | Padel
Örebronyheter

Källa SNP Scandinavia

You must be logged in to post a comment Login