Världsrekord i bowling av Jesper Svensson

By on 8 november, 2021

Det är nu bekräftat från Internationella bowlingförbundet att Jesper Svensson 1345 från igår kväll är tidernas högsta slagning på ett VM och inofficiellt Världsrekord. – Det är någonting speciellt att finnas med i historieböckerna, sa Jesper Svensson.

Den 26-årige Jesper Svensson, som representerar Team Pergamon från Partille, slog igår Världsrekord över 5 serier bowling när VM inleddes med kval i singel-distansen. Tvåhandsspelaren från Vimmerby slog 269-259-279-279-259=1345, ett snitt på 269 per serie. Det är den högsta slagningen någonsin över fem serier på VM och inoffciellt Världsrekord.
– Det är klart att det är kul. Det är någonting speciellt att finnas med i historieböckerna, säger den nya världsrekordhållaren.

Vinnaren av årets nykomling / lilla bragdguldet från 2016 fick en kägla över åtta gånger på 50 rutor, och spärrade alla de gångerna. Resten av slagen var strike. Även om Jesper Svensson kom till VM i bra form visste han inte att det var världsrekordform.

– På träningarna kändes det som, jag strikeade inte mer än någon annan. Sen blir det alltid lite annorlunda när det väl är tävling och den här gången var det kanske till min fördel, säger han.

Den unge superstjärnan, med tio titlar från den amerikanska proffstouren, leder nu självklart kvalet på singel-distansen som kommit halvvägs under VM som avgörs 6 – 15 november i Dubai.

– När det blir så här pass högt beror det på många faktorer. Bra spel, bra hjälp bakom, det som kunde gå bra har gått bra. Det var ingenting som strulade. Det är bara fem serier, det är många serier kvar. Kul att få en bra start, säger han.

Hur gör man för att slå så högt?

– Det undrar jag också. Jag tänker att jag ger fan i att fundera så mycket på det så kanske jag kan göra det igen, säger den nya världsrekordhållaren Jesper Svensson.

Sport
Örebronyheter

Källa: Svenska Bowlingförbundet

You must be logged in to post a comment Login