Varuboxar installeras utanför butiken i Örebro

Av på 10 maj, 2021

Nu kan kunderna i Västberga och Örebro hämta varor i en Varubox utanför butikerna. Würth utökar sina leveransalternativ i butikerna genom att erbjuda kunderna att hämta sin beställning i en Varubox.

Würths butiksnät finns på 34 olika platser i landet och har de senaste året expanderat med nya butiker i Växjö, Uppsala, Eskilstuna och Borås. Förutom ett brett utbud av kvalitetsprodukter för hantverkare, installatörer och andra yrkesgrupper så erbjuder butikerna kompetent personal som gärna guidar och svarar på frågor kring produkter och lösningar. Sedan tidigare finns flera leveransalternativ för kunder som har möjlighet att besöka butikerna . Nu utökas servicen ytterligare när man inför Varuboxar utanför butikerna i Västberga och Örebro Berglunda. Varuboxarna möjliggör för kunderna att lägga en beställning och sedan hämta varorna när det passar dem bäst. Jan Kahlin är chef för butik på Würth och berättar om satsningen;

– Jag har funderat över det här med varuboxar under en längre tid. Vi vill att våra kunder ska kunna spara tid, och att erbjuda kunden att själv välja hur och när de ska kunna hämta upp sin beställning är ett led i detta. Det rådande läget med pandemin har gjort att vi skyndat på detta och att vi nu genomför ett test med Varuboxar utanför två av våra butiker. Förutom att det innebär en större valfrihet för våra kunder så är det också ett säkert sätt för våra kunder att hämta sina varor.

Kunden beställer sina varor och meddelar att de vill hämta beställningen i Varuboxen. När ordern är klar läggs den i Varuboxen och kunden får en bekräftelse via SMS att ordern är redo att hämtas upp.

– Det känns otroligt roligt att få lansera den här servicen. Vi vill öka tillgängligheten för våra kunder och det ligger helt rätt i tiden att låta kunden själva få bestämma och på så sätt spara tid. Det ligger helt i linje med Würths affärsidé, fortsätter Jan Kahlin.

Flera olika leveransalternativ i butikerna

Varuboxarna kommer inledningsvis att finnas vid två av Würths butiker. Men även övriga butiker erbjuds flera olika leveransalternativ. Bland annat lanserade butikerna nyligen möjlighet till Drive In, som möjliggör för kunden att sitta kvar bilen och butikssäljaren kommer ut med beställningen.

– Som butikskedja måste vi vara flexibla och kunna erbjuda varierande leveransalternativ. Vill man handla på nätet för att sedan kunna åka förbi sin butik och hämta upp ordern ska detta självklart vara möjligt. Likaså om man just nu undviker att besöka butiker, då kommer vi gärna ut till bilen med beställningen. För oss är servicen viktigt, att finnas nära våra kunder och möta deras behov. Vi hoppas att kunderna genom vår utökade service känner att vi lever upp till vår affärsidé ”Din tid är värdefull – därför finns Würth”, avslutar Jan Kahlin.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Würth

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in