Varuhuschef påbörjar rekryteringen i Örebro

By on 22 januari, 2024
Bild: Motonet

Inom några månader öppnar Motonets andra varuhus i Sverige. Den nybyggda lokalen på 4600kvm är placerad på bästa läge längs väg E20 i Marieberg, Örebro. Varuhuschef blev Örebrosonen Christoffer Walter, och rekryteringen är i gång av resterande varuhuspersonal.

I mars förra året avslöjade Motonet sin nästa etapp i Sverige-expansionen, Örebro. Mot slutet av 2023 inleddes rekryteringsprocessen för att hitta en varuhuschef, och det blev 34-åriga Christoffer Walter .

Stor erfarenhet inom detaljhandeln

Walter som är uppväxt och bosatt i Örebro-området har en stor erfarenhet inom detaljhandeln. Trots sin relativt unga ålder har han haft flera ledarroller, vilket han anser har varit avgörande för hans personliga utveckling genom åren.

– I en tidig ålder inledde jag min karriär som butikssäljare och avancerade sedan till roller som butikschef och regional butikskoordinator. Denna erfarenhet har starkt format min kompetens inom ledarskap och att alltid sätta kundens behov i första hand. Som en passionerad bilentusiast ser jag fram emot att arbeta med Motonets breda produktsortiment med fokus på bil och service kring fordonet, vilket kommer att vara både givande och roligt, säger Walter.

Nybyggt varuhus i Örebro

Motonet kommer förvalta ett helt nybyggt varuhus på 4600kvm i Marieberg, Örebro. Handelsområdet har funnits sedan 1979, och den operativa chefen Stefan Pirinen är övertygad om att lokalen i Marieberg är helt perfekt för nästa etapp i Sverige-expansionen.

– Vi är väldigt nöjda med lokalen till vårt andra varuhus i Marieberg. Lokalen är helt anpassad efter vårt koncept och har perfekt placering och storlek. De stora ytorna ger oss möjlighet att visa upp vårt breda produktsortiment samtidigt som vi har stort utrymme för alla våra servicekoncept, säger Pirinen.

Mer än ett varuhus

Förutom det breda produktsortimentet erbjuder Motonet flera servicekoncept i anslutning till varuhuset. Det kommer bland annat att finnas en snabbservicestation för enklare tjänster som byte av torkarblad eller bilbatteri men det kommer även att finnas bland annat släputhyrning, verkstad och däckservice.

– Redan från start märkte jag att Motonet alltid vill överträffa kundens förväntningar. Vi vill genom våra servicekoncept hjälpa kunden även efter hen har passerat kassan, något jag tycker är helt unikt på marknaden, sa Christoffer Walter.

Motonets första verkstad och däckservice i Sverige

Tack vare den nybyggda lokalen finns det utrymme från start för både verkstad och däckservice. På Motonet Verkstad kan kunden få hjälp med alla typer av reparationer och underhåll av sitt fordon och på Motonet Däckservice erbjuds hjälp med alla dina behov som rör bildäck samtidigt som det erbjuds däckhotell.

40 nya arbetstillfällen skapas

För närvarande pågår rekryteringsprocessen för att tillsätta återstående personal till det kommande varuhuset. Motonet söker nu företagssäljare, avdelningsansvariga och säljare. Intresset har varit stort sedan Motonet annonserade öppningen av varuhuset och det har varit över 500 sökande till de olika rollerna. Öppnandet av varuhuset i Marieberg kommer resultera i cirka 40 nya arbetstillfällen.

– I dagsläget är vi drygt 50 anställda totalt och med detta varuhus kommer vi ungefär dubblera personalstyrkan i Sverige. Det känns bra att i tuffare tider ha möjligheten och modet att investera samt expandera. Tack vare en tydlig strategi och bra stöd från koncernen i Finland, Broman Group, kommer Motonet fortsätta ta mark på Sverigekartan. Vi ser verkligen fram emot att se varuhuset i Örebro ta form och att få teamet som ska skapa succén på plats, säger VD:n Johan Ljung.

Motonet Örebro

  • Komplett koncept med varuhus, verkstad, släputhyrning, bilstäd, biltvätt, station för cykelunderhåll, däck-, och snabbservice.
  • Öppnar senvåren 2024.
  • 4600kvm varuhus med placering på toppläge i Marieberg Handelsområde.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Motonet

You must be logged in to post a comment Login