Vass avslutning räddade till seger för lag Edin mot Skottland

By on 6 april, 2021

Lag Edin kom tillbaka starkt efter den överraskande förlusten mot Norge och tog sin fjärde seger vid Curling-VM efter 6-5 mot Skottland. Men enkelt var det inte. Avgörandet kom återigen efter skiljeomgång.

Med två poäng i sjunde omgången och stulen poäng i åttonde ryckte lag Edin till en 5-2 ledning. Men det var långt ifrån över. Skottland svarade och kom tillbaka. Efter de tio ordinarie omgångarna var det kvitterat till 5-5 och en ny spännande skiljeomgång väntade.

– Det blev lite onödigt spännande och nervöst, säger Rasmus Wranå.

Och skiljeomgången började motigt för de svenska killarna. Skottland placerade sina stenar perfekt och Sverige lyckades inte rensa framför boet. Vändningen kom med Oskar Erikssons första sten som plockade bort hela tre skotska stenar. 

– Vi var verkligen pressade där. Hade inte Oskar satt den där viktiga skjutningen hade det varit riktigt tufft att kunna avgöra. Superviktig seger och skönt att vi hittade tillbaka till vår höga spelnivå igen, säger Niklas Edin.

Läget inför Sveriges slutsten var bättre men långt ifrån enkelt. För att säkra den fjärde segern krävdes en precisionsdragning mitt i boet, signerad Niklas Edin.

Sverige och lag Edin har nu fyra vinster och två förluster. Det ger en delad femteplats i VM-tabellen efter knappt halva grundserien. 

Kamp om VM-medaljer och OS-platser

14 lag finns med i startfältet vid VM Herrar 2021 som inleds med en grundserie där alla möter alla. Efter avslutad grundserie väntar slutspel för de sex bäst placerade lagen. Lag med placering 1-2 går direkt till semifinal. Lag med placering 3-6 spelar kvartsfinal för att då de sista semifinalplatserna. En slutspelsplats för Sverige säkrar en OS-plats 2022.

– Självklart har vi siktet inställt på medalj och att kunna försvara vårt VM-guld. Men det viktigaste och första delmålet blir att säkra en slutspelsplats och därmed en plats för Sverige vid OS 2022. 

Sveriges matcher vid VM Herrar 2021. Liveresultat och TV-sändningar

https://www.curling.se/folja/Landslag/VMHerrar2021/SpelprogramVMHerrar2021

VM Herrar 2021 inleder en nästan två månader lång mästerskapsperiod för alla curlingfans att följa. En period som dessutom kryddas med två stora Grand Slam tävlingar i Kanada under veckorna mellan VM Herrar och VM damer. Säsongen avslutas med VM mixed dubbel i Aberdeen, Skottland 15-23 maj.

Sport | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Svenska Curlingförbundet

You must be logged in to post a comment Login