Vattennivåerna är bra för årstiden

By on 17 april, 2019
Arkivbild

Den kommunala dricksvattenförsörjningen ser bra ut i Örebro inför sommaren. Sjöarna som förser Svartån med vatten, liksom de grundvattentäkter vi använder, har fyllts på under hösten och vintern och prognosen inför sommaren ser bra ut.

– I dagsläget är det gott om vatten i de sjöar som försörjer Svartån med råvatten, som i sin tur förser centralorten Örebro med dricksvatten, säger Charlotte Nilsson, verksamhetschef för Vatten och avlopp på Tekniska förvaltningen. Och i grundvattentäkterna som försörjer de mindre orterna i kommunen ser det också bra ut för årstiden.

Tekniska förvaltningens Vatten- och avloppsavdelning har ständig bevakning av vattennivåerna i både de sjöar som förser Svartån med vatten, och i grundvattentäkterna. Sedan några år har vi utrustning för att kunna följa vattennivåerna kontinuerligt.

Hushåll som har egen brunn kan påverkas av att grundvattennivåerna är lägre än normalt i vissa områden. Har man egen brunn har man ansvar för att säkra sin vattenförsörjning om brunnen sinar, och i så fall köpa vatten från privata distributörer. För företag, men också för privatpersoner som vill fylla på en egen pool, finns vatten att köpa i fem betalstationer:

  • På Skvadronvägen 13
  • Korsningen Glanshammarsvägen/Genvägen
  • Vid pumpstationen på Heliumgatan
  • Vid Svalsjöparken på Universitetsgatan
  • Vid brandstationen på Örebrovägen 28 i Odensbacken.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login