Vem har tagit Monicas runstens-text

Av på 17 juni, 2021

”Någon har omsorgsfullt (inga snörstumpar kvar) tagit bort de senaste texterna och jag undrar varför”, skriver Monica Lehn Domnick. “Därför har jag hängt ytterligare en text på stenen den här gången. Jag bjuder denne ”någon” på gofika och en pratstund om hen hör av sig till mig”.

Det var en gång en “fulsten” på varuhallstorget i Lindesberg – ett fundament till ett tak som fastighetsägaren inte orkade ta bort. Men då (för 16 år sedan) kom Monica Lehn Domnick (bilden) på en idé: Att i hemlighet förvandla “fulstenen” till offentlig utsmyckning som “runstenen”.

Sedan dess har det blivit 153 texter om än det ena, än det andra – ibland kanske de roat, andra gånger oroat. Och under de senaste åren har det varit allmänt känt att det är Monica Lehn Domnick som står för de dagsaktuella kommentarerna på “runstenen”.

“Väldigt många har bett mig fortsätta skriva – och det har jag gjort”, förklarar Monica: “Men nu har det skett som nästan aldrig skett under föregående 16 år – nämligen att “någon tagit ner texten”.

Monica Lehn Domnicks inbjudan till “den som tagit ner den senaste texten på stenen”:

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in