VERK- En unik dansföreställning

By on 27 oktober, 2021
Jazzdans med utgångspunkt från svensk industrihistoria

Lördagen den 6 november visas en unik föreställning på Kulturhuset Sjöängen, VERK är en jazzdansföreställning med utgångspunkt från svensk industrihistoria där mötet mellan olika konstarter står i fokus.

Dansare i M Art Lab är Åse Wallberg, Isabell Gisselgård, Jaako Kulmala & Malin Stenholm och är alla specialiserade i Mattoxteknik*. De drivs alla av att göra dans tillgängligt och kulturellt och förutom jazzdans är intresset stort för historia, funktion, arkitektur och svensk industrihistoria vilket kommer synas i dansföreställningen.

För den som är konstnärligt aktiv erbjuds också efter föreställningen en speciell VIP-inbjudan till ett interaktivt föreläsningssamtal som man kallar Glas & Dans.

I Glas och Dans möter du M Art Lab och glaskonstnär Annette Alsiö där temat är mötet mellan olika konstarter.
Konstnärerna samtalar och lyfter hur de inspirerats av mötet mellan just glas och dans.

Citat av glaskonstnär Annette Alsiö:
”Kroppar som stelnar i en rörelse; så ser jag hur glaset möter dansen. Att få möta M Art lab har varit och är en resa som öppnat mitt eget material ur en för mig ny synvinkel, det i sin tur ger nya glas. Också att glasblåsningen är så mycket dans. Dans (hjärta) glas = sant”

I samband med föreställningen visas också Annettes glas i Sjöängens foajéservering.

Örebro län | Askersund
Örebronyheter

Källa Askersunds kommun
Föreställningen VERK den 6/11 startar kl.18.00 och håller på i 75 minuter.
VIP-delen(Glas & Dans) ingår i biljettpriset men behöver om man önskar vara med förbokas till asa.pitkanen@askersund.se.
Foajéserveringen är öppen under evenemanget.
*En teknik skapad av Matt Mattox f.1921 d.2013
Tekniken har en stark jazzdansbas med influenser från klassisk balett, stepp, orientalisk dans, afrikansk dans, modern dans (Graham och Cunningham) m.m. Det är en rik stil med tydliga skillnader i tempo, nivåer, accenter.

You must be logged in to post a comment Login