Vernissage för utställningen Stretch the Living

Av på 10 januari, 2022

Utställningen Stretch the Living väver samman fotografi, skulptur och video av konstnären Sophi Vejrich till en mångbottnad berättelse om antihjältar, mentala tillstånd och hopp i de mörkaste hörnen av att vara människa.

Den tar sin början i en serie verk från 2019 med den övergripande titeln A Leak in the Underworld, en parallell värld där igenkännbara element och kulturella referenser skruvas runt och får ny betydelse och mening. Sorg beskrivs i en del av verken som ceremoniella akter och elementet luft frambesvärjs av verktyg som solfjädrar, flöjter, pruttkuddar och andning. I Vejrichs rumsliga iscensättning blir det absurda de existentiella frågornas självklara hemvist.
Vernissage

Med hänsyn till smittspridningen kommer vi inte ha en invigning vid en specifik tid, utan välkomnar besökare kl 11-15 Lördag 15 Januari 2022.

Konstnärssamtal

Klockan 15 bjuder vi in till konstnärssamtal med konstnären Sophi Vejrich, konstnären Filippa Arrias och kulturskribenten Camilla Hammarström.

Begränsat antal platser. Föranmälan till konsthallen@orebro.se.

Biografi

Vejrich är utbildad på Kungliga konsthögskolan och bosatt och verksam i Stockholm. Större separatutställningar inkluderar Linköpings konsthall, Borås konstmuseum och galleri Engström och hon har deltagit i grupputställningar på Liljevalchs, Moderna muséet såväl som flertalet i Tokyo, Japan. Till våren 2022 är hon också aktuell med en soloutställning på Galleri Thomas Wallner.

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro konsthall

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in