Vernissagelördag på Kulturkvarteret

Av på 13 januari, 2022

Lördag den 15 januari öppnar två utställningar på Kulturkvarteret. På Örebro konsthall öppnar Stretch the Living med Sophi Vejrich och i Volymen är det vernissage för Svensk Forms designutställning Röster som håller.

Kulturkvarteret slår till med två vernissager på samma dag, lördag den 15 januari. Klockan 11 slår Örebro konsthall upp portarna för en ny utställning med Sophi Vejrich med titeln Stretch the Living. För att undvika trängsel blir det en drop in-vernissage fram till klockan 15 då det blir konstnärssamtal med konstnärerna Sophi Vejrich och Filippa Arrias samt kulturskribenten Camilla Hammarström.

Klockan 14 bjuder Svensk Form Örebro län in till vernissage i Volymen för designutställningen Röster som håller. Svensk Forms VD Mats Widbom talar. För att delta i invigningen krävs giltigt vaccinationsbevis. Själva utställningen visas på Bokhyllan en trappa upp från entrén och går att se redan från klockan 11.

….

Stretch the Living

Utställningen Stretch the Living väver samman fotografi, skulptur och video av Stockholmsbaserade konstnären Sophi Vejrich. Det är  en mångbottnad berättelse om antihjältar, mentala tillstånd och hopp i de mörkaste hörnen av att vara människa. Den tar sin början i en serie verk från 2019 med den övergripande titeln A Leak in the Underworld, en parallell värld där igenkännbara element och kulturella referenser skruvas runt och får ny mening. Sorg beskrivs i en del av verken som ceremoniella akter och elementet luft frambesvärjs av verktyg som solfjädrar, flöjter, pruttkuddar och andning. I Vejrich rumsliga iscensättning blir det absurda de existentiella frågornas självklara hemvist.

….

Röster som håller

Röster som håller är en samlingsutställning med bidrag från rikstävlingen Ung Svensk Form mellan åren 2004 och 2020. Utställningen är ett samarbete mellan Svensk Form och IKEA Museum som visar upp unga och lovande formgivares visioner och idéer. Verkens gemensamma drag är den experimentlusta, öppenhet och mod de ger uttryck för. Verken belyser hållbarhet ur olika perspektiv och tekniker – allt från näver till leranimation.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Kulturkvarteret

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in