Vi behöver hjälpas åt för att tillsammans fira student och skolavslutningar på ett smittsäkert sätt

Av på 7 juni, 2021
Arkivbild Örebroguiden

Även i år måste vi fira student och skolavslutningar på nya kreativa och smittsäkra sätt. Polisen, Örebro kommun och Länsstyrelsen hjälps åt för att det på alla plan ska bli så festligt som möjligt utan att riskera ökad smittspridning.

Region Örebro län rapporterar om att smittspridningen fortsätter att minska i Örebro län. Minskningen har gått snabbt de senaste två veckorna. Det är viktigt att vi nu fortsätter vara försiktiga så att smittan fortsätter att minska. Smittskyddsenheten rekommenderar ett småskaligt studentfirande där man firar med en mindre krets.

Skolan och Polisen samarbetar för ett härligt och tryggt firande

– Vi måste hjälpas åt även i år och tillsammans ta ansvar där vi kan och har möjlighet. För skolans del handlar det om att se till att alla våra skolor planerar ett smittsäkert firande på plats på våra skolor. Även i år behöver det ske utan föräldrar och vårdnadshavare och precis som förra året har vi spridit ut studentfirandet över flera dagar för att se till att varje klass får fira tillsammans med gott om plats på skolan. Allt kan inte bli riktigt som ett vanligt år men vi gör allt vi kan för att fira våra elever, säger Mokhtar Bennis, gymnasiechef.

– Vi vill verkligen betona vikten av att alla tar ansvar för smittspridningen och följer de regler och rekommendationer som finns. Precis som alla andra vill vi att våra studenter ska få ett fint och tryggt firande. Vi kommer att finnas synliga utomhus i offentliga miljöer för att försöka bidra till det och jobbar både trygghetsskapande och brottsförebyggande i samverkan med andra aktörer i kommunen, säger Johanna Johansson, kommunpolis.

Vi vill skicka en varm hälsning till alla studenter

– De två sista läsåren på gymnasiet har varit tuffa och svåra för länets elever. Det har varit distansutbildning, sjukdom och ovisshet. Många har förlorat någon mor- eller farförälder. Därför vill jag skicka en extra varm hälsning till alla som tar studenten i år. Hade det varit möjligt hade jag gett var och en kram. Men vi vill inte att sommaren ska börja med en ny smittspridning. Jag vill önska alla ett varmt lycka till med livet och framtiden, säger landshövding Maria Larsson.

Länsstyrelsen har under coronapandemin fått flera uppdrag från regeringen, i syfte att minska smittspridningen och stödja drabbade verksamheter. Länsstyrelsen har också regelbundet träffat länets skolchefer och vidareförmedlat Smittskyddets och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Örebro kommun, Polisen och Länsstyrelsen vill återigen uppmana alla studenter och vårdnadshavare att följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och ta den rådande situationen på allvar. Tillsammans får vi göra det bästa av läget och se till att fira av våra elever på ett både festligt och smittsäkert sätt.

Lokalt
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in