Victor Leksell släpper tolkning av Veronica Maggios ”Snälla bli min”

Av på 14 maj, 2021

För 10 år sedan släppte Veronica Maggio albumet Satan i gatan. För att uppmärksamma jubileet har fyra av Sveriges mest uppskattade artister bjudits in av Spotify att tolka varsin låt från albumet, inom ramen för Spotifys Studio It’s Hits. Victor Leksell är en av dem och hans tolkning av ”Snälla bli min” släpps idag.

“Jag hörde låtarna på varenda hemmafest jag var på. Albumet har kommit ikapp mig på senare år när jag själv blivit intresserad för att sjunga på svenska. Genom olika perioder har låtarna från albumet påverkat mig. Hur hon skapar en värld i varenda låt och hela albumkänslan. Mycket av hennes saker har format hur pop låter idag. Förmågan att känna varenda ord som sjungs.” – Victor Leksell

Victor Leksell släppte sitt debutalbum Fånga mig när jag faller i juni 2020. Albumet låg etta på albumtopplistan i över 25 veckor och inkluderar bl.a. rekordhiten ”Svag” som idag har över 140 miljoner spelningar på Spotify. Victor vann pris på P3 Guldgalan 2021 för Årets Pop och Årets Låt (”Svag”) samt är nominerad i fyra kategorier på Grammisgalan 2021; Årets Artist, Årets Pop, Årets Låt och Årets Album.

Sedan ett år tillbaka har Spotify ett studioprogram som heter Studio It’s Hits, ett initiativ där svenska artister under 1-2 dagar bjuds in till studion på huvudkontoret för att spela in musik som de av olika anledningar inte har kunnat spela in eller släppa tidigare. De fyra nya tolkningarna ges ut tillsammans som EPn “Satan i gatan 10 år” inom ramen för Studio It’s Hits idag.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in