Video stoppad av Facebook

Av på 15 april, 2019

Vi vill uppmärksamma att Facebook agerar homofobiskt och befrämjar homofobi genom att de blir hårdare och snabbare att stoppa och stänga av konstnärer och artister som skapar bilder, musik och musikvideor som publiceras på Facebook med bredare representativt och queert innehåll. Nike Markelius vars kommande soloskiva ges ut på Erik Axl Sund Records (release 3 maj) drabbades nyligen av detta.

Så här skriver Nike själv:
“Jag fick annonsen för min nya musikvideo bortplockad som jag hade betalt för att marknadsföra på Facebook, då deras granskning har fastställt att den nya videon till singeln Fallen Ängel bryter mot deras annonserings-regler. ”På grund av antydda sexuella handlingar.” Så godkännandet av min aktiva annons har dragits tillbaka. Jag får alltså inte marknadsföra min nya video eftersom jag tas emot på klubben av kvinnor som kysser och hånglar upp mig. Hur många såna videos med manliga artister som omges av kyssande kvinnor har vi inte sett? Som inte tagits bort?

Se videon här:

Konstnären och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin som regisserat och filmat videon till Fallen Ängel ser allvarligt på fb´s censur av filmen. Ohlson blev i dagarna själv avstängd från Facebook för tredje gången i 30 dagar för en bild som visar två män i en säng i formen av ett krucifix där inga kön syns, endast naken hud.

När jag igår fredag skrev ett inlägg på min privata Facebook-sida och berättade för mina vänner om händelsen med min video har en storm av reaktioner mot Facebooks förfarande dragit i gång. Starka reaktioner mot homofobin som vilar över FB’s beslut. Censuren går helt över styr när den diskriminerar hbtq-personer/konst och samtidigt tillåter heteronormativa motsvarande verk/bilder/texter, samt våldsfilmer mot både människor och djur m.m. Vi oroas över den här utvecklingen.”

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in