Viktig fyraåring firas – Lakeside Pride Askersund

Av på 12 oktober, 2021
Lakeside Pride Askersund

Mellan den 16 och 23 oktober är det dags för Lakeside Pride Askersund 2021. Stadens pridefestival fyller fyra år.

– Lakeside Pride Askersund handlar om att fira alla människors lika värde, säger Daniel Eriksson, kultur- och evenemangschef på Askersunds kommun.

– Vi på Zinkgruvan Mining representerar en näring som vill och kan vara med och bidra till den nödvändiga klimatomställningen genom de viktiga metaller vi bryter och producerar, säger Monika Andersson, kommunikationsansvarig på Zinkgruvan Mining. För att kunna göra det behöver vi ha den bästa arbetskraften. Då är det viktigt att vi arbetar för öppna och toleranta arbetsplatser och att vi ser mångfald som en styrka.

Festivalen startar lördagen den 16 oktober och fortsätter under vecka 42 med en rad programpunkter för att sedan gå ”all in” på lördagen därefter. Då det blir en familjedag i Torgparken med uppträdande av Sean Banan och flera föreningar och organisationer är på plats och anordnar tävlingar med fina priser. Dessutom kommer det delas ut godispåsar till barnen, tipspromenad anordnas och besökare har chansen att vinna på chokladhjulet! 

Programmet: Lakeside Pride – Sjöängen

Festivalen Lakeside Pride Askersund är ett samarrangemang mellan Askersunds kommun och Zinkgruvan Mining. Många lokala föreningar arrangerar också egna arrangemang under veckan. Flera näringsidkare stöttar även festivalen. Utan detta engagemang skulle inte Lakeside Pride Askersund vara möjlig.

Nöje | Örebro län Askersund
Örebronyheter

Källa Askersunds kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in