Viktig seger för de svenska curlingherrarna mot Skottland

By on 21 november, 2017
Foto: © WCF / Richard Gray

Det var en jämn match som stod och vägde länge. Vi fick en bra start med en tvåpoängare i första omgången men dom kom tillbaka med kvittering. Efter några nollomgångar hade vi bra chans att ta en ny tvåa i sjunde men vi missade precis och det blev bara en etta, säger Oskar Eriksson.

Svensk offensiv i åttonde omgången avgjorde

– Skottland spelade riktigt bra de första sex stenarna och hade ett tvåpoängstempo men vi hade en perfekt centergard som vi valde att gå runt och Niklas gjorde det perfekt. Pressen hamnade på deras skip istället. När han missade kunde vi istället stjäla två poäng och då var saken i princip klar, säger Oskar.

I den tionde och sista omgången var det perfekt svensk defensiv och det blev svensk seger med siffrorna 5-4, efter ett avslut med en öppen utslagning för skip Niklas Edin.

Hur viktig var den här vinsten efter förlusten mot Nederländerna igår

Den var riktigt viktig och en skön revansch. Vi möter ju dom tuffa lagen i de kommande matcherna så att gå upp till fem vinster och en förlust var bra för fortsättningen, säger Oskar Eriksson.

Lag Edin ligger nu på en delad andraplats i tabellen tillsammans med Norge och senare ikväll väntar match mot Italien.

Damerna i lag Hasselborg är obesegrade och för dom väntar Ungern idag tisdag kl 14:00.

Ryssland med skip Anna Sidorova är titelförsvarare på damsidan efter EM-guld både 2015 och 2016. Men jagas av bl.a Sverige och Skottland. Förra årets EM var det första internationella mästerskapet tillsammans för damerna i lag Hasselborg. Det blev succé direkt och en finalplats där det slutade med EM-silver efter hårfin förlust. I det svenska laget spelar Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz.

Herrlaget med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg har chansen att ta Sveriges fjärde raka EM-guld på herrsidan men även där finns tuffa utmanare. Norge med skip Thomas Ulsrud har varit finalmotståndare de två senaste åren och jagar tillsammans med bl.a Skottland och Schweiz.

Grundserien, där alla möter alla, startar lördag 18 november och pågår till torsdag 23 november. Slutspel med semifinaler startar på torsdag kväll.

EM 2017 A-grupp damer: Tjeckien, Danmark, Tyskland, Ungern, 
Italien, Ryssland, Skottland, Sverige, Schweiz och Turkiet.

EM 2017 A-grupp herrar: Österrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, 
Norge, Ryssland, Skottland, Slovakien, Sverige och Schweiz.

Curling fans runt om i världen kommer att kunna följa livesändningar från EM 2017 via SVT (Sverige), Eurosport 1 och 2, Eurosport Player, Eurosport Asia Pacific, RTS, SRF och RSI (Schweiz), TVP Sport (Polen), La Chaine Equipe (Frankrike), TSN (Kanada), NBCSports (USA) och Olympic Channel.

Livesändningar kommer också att finnas tillgängliga via YouTube-kanalen/World Curling TV, www.youtube.com/WorldCurlingTV (Geo-blockering gäller i vissa områden).

Sport | Curling
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login