Viktig seger för Örebro Hockey mot Malmö Redhawks

By on 5 januari, 2019
Arkivbild: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey åkte under lördagen till Malmö för att ta sig an Malmö Redhawks i den 30 omgången av Svenska Hockeyligan.

Örebro har mött Malmö två gånger denna säsong, båda gångerna hemma och med förlust som resultat, nu var man piskade att ta poäng för att hålla undan från Mora och Timrå som båda låg två poäng efter och på nedflyttning playoff plats. Inför matchen saknade Örebro endast målvakten Eero Kilpeläinen.

Örebro började första perioden bra då man lyckades skära av ytorna för Malmö, som dock gjorde första målet i ett powerplay. Örebro svarade dock snabbt och presterade ett bra spel, mot slutet lyckades dock Malmö få till mer av sitt lagspel och lyckades i slutet av perioden ta ledningen med 2-1.

Även den andra perioden började Örebro piggt, och man fortsatte att effektivt stänga ned Malmös spel genom ett tight spel i mittzonen. Detta blev en mycket bra period för Örebro där man helt dominerade spelet och lyckades göra två mål i spel fem mot fem.

Malmö fick börja den tredje perioden i numerärt överläge, men Örebro klarade av detta och kunde fortsätta det fina spel man inlett matchen med. Örebro höll hela vägen och man lyckas vinna matchen med 3-2 och tog tre poäng med sig hem.

Detta var en av de bästa matcher jag sett Örebro göra denna säsong där man lyckas att stänga ned Malmös spel totalt och man jobbade stenhårt för varandra, denna seger blev ännu viktigare då Timrå vann sin match mot Frölunda. Med det här spelet så kan Örebro utmana alla lagen i serien.

Fakta:

Första perioden fjärde minuten utvisning Örebro, Shane Harper för interference. Powerplay Malmö mål, Marcus Sylvegård gör 1-0, målet kom i sjätte minuten. Sjätte minuten mål Örebro, Shane Harper kvitterar 1-1. 13 minuten utvisning Malmö, Nichlas Torp för tripping. Powerplay Örebro utan resultat. 18 minuten mål Malmö, Fredrik Händemark gör 2-1.

Första perioden slutade 2-1 till Malmö
Skottstatistik första perioden Malmö Redhawks 6 – Örebro HK 7

Andra perioden 17 minuten mål Örebro, Gustav Backström kvitterade 2-2. 19 minuten mål Örebro, Aaron Palushaj gör 3-2. 20 min utvisning Örebro, Shane Harper för slashing, utvisning Malmö, Lars Bryggman roughing, utvisning Örebro, utvisning Örebro, Aaron Palushaj roughing.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Malmö Redhawks 2 – Örebro HK 17

Tredje perioden började Malmö med två minuter powerplay, utan resultat. 19 minuten Malmö tar ut målvakten.

Tredje perioden slutade 0-0