Viktiga poäng för Örebro Hockey

By on 12 oktober, 2021

Det var ett Örebro Hockey som för tillfället befinner sig i botten av Svenska Hockeyligan som tog emot Linköping HC i kvällens match i Behrn Arena, första matchen av många på kort tid och viktiga poäng att plocka. Hemmalaget hade inför den här omgången bara två vinster på sju matcher,

Bägge lagen kom ut en aning trevande där de helt enkelt kände på varandra, i den tredje minuten kunde Örebro ta ledningen ta ledningen och fick för en stund ett visst momentum. Något som man tappade då man drog på sig en utvisning och bjöd in Linköping, som kunde behålla intensiteten även efter powerplayet. Kvitteringen kom i den nionde minuten som en följd av det spelet, Örebro jobbade upp sig och var det bättre laget i slutet av den första perioden, något ledde fram till att hemmalaget hade en uddamålsledning efter de första 20 minutrarna.

Mittperioden blev en tillställning i två akter, första tio gick klart till Linköping som fick med sig ett powerplay två minuter in i perioden och kunde därefter etablera ett bra spel. Örebro kom tillbaka och tog tillbaka initiativet i matchen för att öka desto mer tiden gick, när slutsignalen efter 40 spelade minuter hade hemmalaget utökat sin ledning.

Den tredje perioden kom att präglas av Linköpings jakt på kvittering efter att man i den första minuten reducerat. Men Örebros defensiv höll ihop bra även om Linköping fick till ett ordentligt tryck mot Örebro målet så lyckades hemmalaget freda det egna målet och kunde vinna matchen med 3-2.

Ett fall framåt för Örebro då man ändå lyckas få till sitt spel under delar av matchen och även om Linköpings första mål var en klar försvarstabbe så tycker jag att defensiven på det stora hela fungerade bra. Nu har man tagit sig upp på en tionde plats i tabellen och vi hoppas på en fortsatt resa uppå.

Nästa match spelar Örebro Hockey på Torsdag den 14 Oktober mot Timrå IK hemma i Behrn Arena.

Första perioden tredje minuten mål Örebro, 1-0 Petr Zamorsky. Femte minuten utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols Tripping. Powerplay Linköping, ingen utdelning. Nionde minuten mål Linköping, kvittering 1-1 Daniel Ljungman. 17 minuten utvisning Linköping, två minuter Henrik Törqvist Tripping. Powerplay Örebro, 18 minuten mål, 2-1 Emil Larsson.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9 – Linköping HC 8

Andra perioden första minuten utvisning Örebro, två minuter Joel Mustonen Hooking. Powerplay Linköping, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Linköping, två minuter Eddie Larsson Slashing. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 16 minuten mål Örebro, 3-1 Rodrigo Abols.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro