Vilka är de 10 bästa apparna för ett rikt friluftsliv

By on 14 oktober, 2021

Den nordiska naturen har mycket att erbjuda den friluftsintresserade och det råder ingen brist om naturområden, djurliv och friluftsaktiviteter att uppleva. Idag finns det dessutom flertalet digitala verktyg som underlättar för dig som vill ge dig ut på tur. Här är 10 intressanta appar inom friluftsliv som väcker upptäckarglädjen och fungerar som bra följeslagare ute i naturen.

1. Svampguiden

Under höstens svampplockning kan Svampguiden bli din nya pålitliga kompanjon i särskiljandet av skogens alla olika svampsorter. Hitta rätt bland 200 arter, pedagogiska filmer, högupplösta bilder samt detaljerade artbeskrivningar i denna app. Testa Svampguiden i App Store eller på Google Play.

2. Nordic Outdoor Adventures – NOA

NOA är den senaste friluftsappen på marknaden och guidar dig i upptäckandet av nya destinationer, aktiviteter, evenemang och äventyr runt om i vårt natursköna land. Appen är gratis och gör det möjligt att skapa sin egen profil för att spara äventyr och utmaningar samt dela med vänner. Testa NOA i App Store eller på Google Play.

3. SOS Alarm

Känn en extra trygghet när du är ute på tur med SOS Alarms app. Förutom att få information om olyckor och bränder i närheten så kan du med denna app även ringa 112 samt se och dela din position med andra. Testa SOS Alarm i App Store eller på Google Play.

4. Vinskyddskartan

Det finns gott om vindskydd runt om i den svenska vildmarken men att hitta dessa kan ibland vara svårt. Med appen Vindskyddskartan kan du hitta vindskydd för en övernattning eller fikapaus ute i naturen. Det är även möjligt att själv redigera och lägga till vindskydd samt navigera med vägbeskrivning. Testa Vindskyddskartan i App Store eller på Google Play.

5. Biologg

Upplev naturen genom ett spel med appen Biologg som går ut på att logga observationer av arter ute i vildmarken. Samla poäng, levla upp i olika artgrupper och anta utmaningar samtidigt som du bidrar till forskning och naturvård som jobbar för att bevara den biologiska mångfalden. Testa Biologg i App Store eller på Google Play.

6. Fishbrain

Fishbrain har blivit världens mest populära fiskeapp som hjälper dig fånga mer fisk. Med Fishbrain får du verktyg och färdigheter för att håva in allt större fångst. Testa Fishbrain i App Store eller på Google Play.

7. Viltappen

Med Svenska Jägarförbundets Viltappen får du som naturintresserad vägledning i mötet med vilda fåglar och däggdjur. Lär dig förstå olika arters utbredning, föda, fortplantning samt relation till människan. På så vis blir det allt lättare att känna igen djuren du möter ute på tur och de avtryck som de lämnar efter sig. Testa Viltappen i App Store eller på Google Play.

8. Trailforks

Upptäck nya spännande leder och håll dig uppdaterad om deras senaste status och skick med denna app. Trailforks ger dig inspiration om leder för MTB, vandring, ridning, motorsport samt skidåkning. De interaktiva kartorna hjälper dig navigera de olika lednätverken och undvika att gå vilse. Testa Trailforks i App Store eller på Google Play.

9. Fågelguiden

Fågelguiden är en efterlängtad app som kallats “bäst i klassen” och funkar för såväl nybörjare som erfarna fågelskådare. Det är en fältguide till Europa med 700 fågelarter, 750 läten och 3500 illustrationer. I appen kan du registrera plats och datum för dina upptäckter. Testa Fågelguiden i App Store eller på Google Play.

10. Fjällkartan

Denna app är ditt hjälpmedel ute på vandringstur i fjällen och har inget krav på varken mobiltäckning eller internet. Lantmäteriets fullständiga fjällkarta är helt gratis och innehåller sök- och spårningsfunktion samt kan mäta avstånd. Testa Fjällkartan i App Store.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa: Nordic Outdoor Adventures

You must be logged in to post a comment Login