Vill fylla läktaren med gosedjur

Av på 7 juli, 2021
Foto: Oskar Swerlander

När Elfsborg möter Örebro den 11 juli kommer det inte bara finnas 3000 människor i publiken – utan också ett stort antal nallar. Nallarna säljs till förmån för barnrättsorganisationen Erikshjälpen och pengarna går oavkortat till att hjälpa fler barn att få en trygg uppväxt.

– Vi vet att många barn i dag, både i Sverige och runt om i världen, växer upp utan att få den trygghet som de behöver och enligt barnkonventionen har rätt till. Därför känns det fint att Elfsborg vill engagera sig för denna fråga och att varje såld nalle bidrar till att fler barn får växa upp i en trygg miljö, med trygga vuxna, säger Jonas Ekeroth på Erikshjälpen.

Nallarna säljs just nu via IF Elfsborgs hemsida och både privatpersoner och företag är med och bidrar till nallepubliken. Den 11 juli kommer alla köpta nallar att placeras ut på läktarplats på Borås Arena för att heja fram Elfsborg.

– Vi hoppas så klart att hela Elfsborgs lag ska känna både glädje och stolthet när de ser nallepubliken på läktaren, vilket kan ge extra energi under matchen! säger Jonas Ekeroth.

Förutom att pengarna från nallarna går till insatser för barns trygghet kommer de fysiska nallarna att efter matchen skickas vidare som en uppmuntran till barn som lever i utsatta livssituationer.

– För oss som förening är det självklart att vara en positiv kraft i samhället, något som bland annat sker via vårt samhällsengagemang. Det känns jättekul att publiken den 11 juli kommer utökas med många hejande gosedjur, som också gör situationen bättre för barn som behöver hjälp och stöd, säger Vedad Aganovic på IF Elfsborg.
 
Så används pengarna från nallarna

Alla barn har rätt att växa upp under trygga omständigheter och att skyddas mot diskriminering, våld, barnarbete och övergrepp. Överallt och oavsett insats står Erikshjälpen alltid på barnens sida, skyddar och markerar deras rättigheter. Genom att köpa en nalle bidrar du till följande projekt:

Solrosen

I Sverige finns det cirka 30 000 barn som har en förälder i fängelse eller frivård. Att ha en frihetsberövad familjemedlem kan leda till många frågor och funderingar – på Solrosen får barn, unga och vuxna sätta ord på vad de tänker och känner om att en familjemedlem är frihetsberövad. Här får man ställa frågor och prata om sådant man funderar på. Solrosen finns på flera platser i Sverige, bland annat i Borås.

Romer i Rumänien

Vardagen för många romer är ett liv i utanförskap. Det vill vi på Erikshjälpen genom olika projekt och tillsammans med våra partnerorganisationer ändra på. Att bryta utanförskapet betyder bland annat att vi jobbar hårt för att skapa en förståelse hos föräldrarna för vikten av att barnen får tillgång till utbildning, att erbjuda utbildning till barn och ungdomar samt ge möjligheter för vuxna att få ett jobb och en inkomst så de kan försörja sina familjer utan att behöva lämna dem.

Gatubarn i Uganda

Ett liv på gatan är något inget barn borde behöva uppleva. Ändå finns miljontals gatubarn som kämpar för sin överlevnad, dag som natt. Erikshjälpen arbetar för att återföra dem till ett tryggt liv i familjemiljö, bland annat att genom rehabiliteringscenter erbjuda gatubarnen en trygg och fast punkt i tillvaron, där de förutom att äta sig mätta och tvätta sig rena får möjlighet att gå i skolan, leka och hjälp att återanpassa sig till ett vanligt liv.

Sport
Örebronyheter

Källa: Erikshjälpen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in