Ving slopar munskyddskrav ombord på egna flygbolaget från idag 1 mars

By on 1 mars, 2022
Vings flygbolag Sunclass Airlines.
Foto: Ving

Efter två år med pandemin har de flesta restriktioner nu tagits bort i de nordiska länderna. Vings eget flygbolag Sunclass Airlines har därför beslutat att ta bort kravet på munskydd ombord på bolagets svenska, norska och danska charterflygningar från och med idag 1 mars.

Ett besked som är mycket välkommet såväl bland kabinpersonal som gäster.

Munskyddskravet infördes i enlighet med de internationella kraven, men flera flygbolag som SAS och Norwegian har sedan en tid slopat munskydd på de skandinaviska flygningarna och fler väntas följa efter. Som nordens största researrangör vill Ving ligga i nivå med den utvecklingen och slopar därmed munskyddskravet på det egna flygbolagets samtliga charteravgångar, oavsett destination.

– Den senaste tiden har vi märkt att allt fler efterfrågat ett slopande av munskydden ombord och då restriktionerna nu har tagits bort på hemmaplan vill vi att det även ska avspegla sig på våra flygningar. Alla som önskar bära munskydd är naturligtvis välkomna att göra det, men det känns väldigt bra att vi äntligen kan slopa det som ett krav. Våra gäster gläder sig nog lika mycket som oss åt att äntligen slippa munskyddet under flygresan, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Beskedet har även tagits emot med hejarop bland kabinpersonalen.

– Vi gläder oss verkligen till att äntligen få se varandras leende och ansiktsuttryck igen. Kontakten med våra gäster är det som gör att vi älskar vårt jobb och det betyder alltid något när man får feedback genom ett leende eller ett skratt. Under pandemin har vi lett med ögonen och gjort vårt bästa för att behålla den kontakten, men det blir ändå fantastiskt att nu komma tillbaka till det normala, säger Carl-Henrik Pedersen, kabinchef Sunclass Airlines.

Fortsatt är det extra fokus på hygien ombord på Sunclass flygningar, både innan gästerna går ombord och kontinuerligt under hela flygningen. Allt för att gästerna ska känna sig trygga under sin resa. Alla Sunclass flygplan är utrustade med effektiva sk HEPA-filter, vilket innebär att luften i kabinen byts ut var 2-3 minut.

Vings besked gäller enbart för det egna flygbolagets charterflygningar. Har man köpt en resa med Ving, men reser man med ett annat flygbolag är det fortsatt munskyddskrav som gäller. Likaså gäller munskyddskravet även fortsatt på många destinationer, exempelvis på flygplatser, transferbussar och allmänna utrymmen där många möts.

Sverige
Örebronyheter

Källa Ving

You must be logged in to post a comment Login