Vinterspår i Lindesberg 2022 genomförs – första helgen i mars

By on 18 oktober, 2021
Arkivbild

Nu är det klart. Vinterspår 2022 genomförs – men inte traditionsenligt första helgen i februari utan första helgen i mars (5-6 mars). Vinterspår 2021 fick ställas in på grund av pandemin – men nu genomförs kulturhelgen med vissa förändringar, enligt ett pressmeddelande från Lindesbergs kommun.

Vinterspår är ett kulturevenemang som startades 2008 på initiativ av Lindesbergs Konstförening. Sedan dess har Vinterspår utvecklats till ett av kommunens största kulturevenemang med över hundra deltagare och tusentals besökare varje år.

Vinterspår är tänkt att vara en mötesplats för det oväntade. Där människor i olika åldrar och från olika platser har möjlighet att utbyta tankar och föra samtal. Alla får vara med och delta med sina konstuttryck som kan vara måleri, hantverk, dans, musik, litteratur, teater, film och foto.

”I vintras ställdes evenemanget in på grund av pandemin och nu har vi tänkt genomföra vissa förändringar”, säger Sara Sporre – kultursekreterare på Lindesbergs kommun.

Den största förändringen är att datumet flyttas – istället för första helgen i februari blir det nu första helgen i mars (5-6 mars) eftersom många deltagare under åren har tyckt att evenemanget ligger för nära julledigheterna.

”Vi kallar det Vinterspår 2.0. För deltagare som vill vara mer engagerade går det att anmäla sig till arbetsgrupper som kommer att se till att Vinterspår utvecklas och blir en av de bästa upplevelserna under året”, fortsätter Sara Sporre: ”Leta reda på en lokal som du kan ställa ut i och bjud in fler som vill vara med. Tillsammans gör vi Vinterspår 2.0 till en fantastik helg”.

Anmäl dig till Vinterspår 2022 senast söndag 21 november på www.lindesberg.se/vinterspar.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login