Virpi Pahkinen och Twisted Fett till Örebro

By on 12 januari, 2021
Virpi Pahkinen, Black Rainbow och Twisted Fett, 5 Degrees kommer till Örebro.

Dansnät Sverige tror på en vår där vi åter får uppleva scenkonst. Vi längtar och vi planerar, så lagom till vårsolen i mars kör vi igång turnéer fullspäckade med dansföreställningar, premiärer och nypremiärer. Följ med oss och låt er hänföras, uppröras och beröras av vårens turnéproduktioner.

Under våren får publiken möta gamla bekanta och helt nya kompanier – från Sveriges egen dansmystiker Virpi Pahkinen till stjärnskotten i AFIA. Hagar Malin Hellkvist Selléns banbrytande verk Bättre folk från 2006 får nytt liv och alla som missade den då har äntligen möjlighet att se den nu. Från företagslanseringar till Göteborgsoperans stora scen, Twisted Feet har gjort allt. I vår tar de med oss på en resa rakt in i den globala uppvärmningens dystopiska värld med ett tydligt budskap till oss alla. Men våren är inte slut där, vi kommer även att bjuda på föreställningar av Stina Nyberg, Fabio Liberti och vårt västra grannlands stora scenkonstmakare, Alan Lucien Øyen och hans kompani winter guests.

Vårens två stora internationella kompanier, brittiska Akram Khan Company och italienska Silvia Gribaudi har vi med anledning av pandemin flyttat till våren 2022. De kvarstående kompaniernas föreställningar kan ni se på dryga 20 orter runt om i Sverige under mars, april och maj.


Virpi Pahkinen, Black Rainbow

Precis som Pahkinens tidigare verk utlovar Black Rainbow mysticism och rituell precision. Black Rainbow är en inre resa gestaltad av fem dansare, däribland Virpi själv, likt en ciceron, som väljer omvägen och tillåter dansresenären att bli fri. Black Rainbow är en väg ut för den som stirrat sig blind på Google-maps.

Turnéstart i Jönköping 11 mars – Turnerar vidare till Falun, Vara, Göteborg, Gävle, Linköping, Karlshamn, Växjö och Örebro.

…………

Twisted Fett, 5 Degrees

I Twisted Feets föreställning 5 Degrees är mänskligheten på väg mot sin undergång, klimathotet har besannats och det ångar av gaser och blossar rök. Föreställningen kombinerar kultur och forskning med den senaste tekniken. Tillsammans med projektioner och ljuseffekter förkroppsligar dansarna framtiden med sorg och hoppfullhet.

Turnéstart i Kungsbacka 17 april – Turnerar vidare till Piteå, Värnamo, Uddevalla, Västerås och Örebro

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa Dansnät Sverige

You must be logged in to post a comment Login