Visma hjälper Karlskoga och Söderhamn att digitalisera

Av på 10 mars, 2018

Två av landets kommuner tar ytterligare kliv på sina digitaliseringsresor, när de nu effektiviserar flera administrativa processer. Söderhamn kommun och Karlskoga kommun har valt Visma som partner att leverera systemstöd för dokument- och ärendehantering. Avtalen är tillsammans värda cirka 6 miljoner kronor.

– Vi är väldigt glada över att Karlskoga och Söderhamn väljer vår marknadsledande lösning Ciceron Dokument och Ärende för att digitalisera sina förvaltningar. Digitaliseringen är viktig för offentlig sektor och de här kommunerna strävar aktivt efter att ligga i framkant, säger Berit Backvid, affärsområdeschef för Visma Consulting i Skellefteå.

Ciceron Dokument och Ärende ger kommunerna ett kraftfullt verktyg för en helt digital förvaltning. Systemet är en del av Vismas kompetenta Ciceronplattform. Det innebär att digitala sammanträden, publicering av information på webbplats, integrationer och digitala signaturer av tjänsteskrivelser och protokoll är en naturlig del i lösningen.

Söderhamn och Karlskoga blir en del av vår Ciceronfamilj som består av ett hundratal kunder från Kiruna i norr till Svedala i söder. Vi ser fram emot att få vara med på deras digitaliseringsresa och samtidigt få ta del av deras erfarenheter om kommunal förvaltning, säger Erika Berggren, säljdirektör för Visma Consulting.

Införandeprojekt kommer att ske under våren och sysselsätta personal från Vismas Skellefteåkontor, till detta pågår just nu rekrytering av en handfull tjänster.

Ekonomi | Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in