Visual Art digitaliserar butiksupplevelsen på Blomsterlandet

Av på 3 februari, 2021

Blomsterlandet siktar på att vara i framkant för en digitaliserad kundupplevelse i sina 63 butiker runtom i landet. Tekniken, som levereras av Visual Art, ska öka kundupplevelsen och kundnyttan, men är även ett verktyg för att ytterligare driva försäljning i butikerna.

Totalt handlar det om en installation på över 800 digitala kommunikationsytor.

Efter ett kortare pilotprojekt på sex veckor i fyra butiker, med start i oktober 2020, har Blomsterlandet nu beslutat att rulla ut ett nytt koncept med digitala kommunikationsytor i butik över hela landet. Visual Art, som även ligger bakom konceptet, kommer nu att leverera all teknik, design och support kring projektet.

– Detta har varit lite av en pilot för oss också då det är första gången konceptet testats i den typ av butiksmiljö som Blomsterlandet erbjuder sina kunder. Det är jättekul att se att det landat så väl och inte minst så snabbt med direkt mätbara effekter för kundupplevelse och kundflöde i butikerna, säger Pontus Meijer, Chief Revenue Officer på Visual Art.

Grunden till konceptet är att först analysera butiksflödet och sedan använda sig av digitala kommunikationsytor, runt 13 skärmar per butik, för att informera, underhålla och styra flödet bättre. Det ger kunderna direkt mervärde och Blomsterlandet ännu bättre möjlighet att bättre direkt visa på sin expertis inom sin marknad på plats i butik. De digitala kommunikationsytorna har även varit mycket effektiva att styra butiksflödet, exempelvis genom att öka närvaron i utemarknaden under lågsäsongsperioder.

– Det märktes snabbt i pilotprojektet att kundupplevelsen blev avsevärt högre och att den här typen av digital närvaro även uppskattas. Genom den här installationen hamnar vi i den absoluta framkanten av digitala koncept i butiksmiljön, vilket vi tror kommer gagna såväl kunderna som affären i stort under många år framöver, säger Stephan Andersson, Chief Marketing Officer på Blomsterlandet.

Totalt rör sig affären om över 800 digitala kommunikationsytor samt produktion av innehåll och löpande support från Visual Art under fem år. Utrullningen kommer att ske under 2021–2022 och omfattar Blomsterlandets alla 63 butiker runt om i landet.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Visualart

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in