VM-guld till Oliwer Magnusson i big air

Av på 16 mars, 2021
Oliwer Magnusson vinner VM-guld i big air Foto: SSF

Oliwer Magnusson vinner VM-finalen i Aspen 2021 och blir världsmästare i big air. Det blev riktigt spännande och Magnusson visade på nerver av stål när han avgjorde i sista hoppet.

Den sista dagen på VM i Aspen 2021 bjöd på en riktigt spännande final i big air. Åtta damer och tolv herrar gjorde upp om världsmästartiteln. I finalen räknades poängen från de två bästa åken av tre ihop.

Det blev en rysare till avslutning när Oliwer Magnusson låg på en andraplats efter de två första åken. Han startade sist i det tredje åket och på grund av att elen på arenan försvann var han tvungen att vänta länge innan han fick ge sig iväg. Men med nerver av stål ställde Magnusson ner en perfekt switch double 1800 tailgrab som gav honom VM-guld i big air 2021.

– Det känns riktigt bra faktiskt, jag är nöjd. Det var lite nervöst inför sista åket, jag såg att jag låg tvåa och ville upp till förstaplatsen, så jag gick för det och det fungerade ju bra. Inför finalen tänkte jag att jag bara skulle landa mina trick och bli nöjd med, och så räckte det hela vägen, så det var väldigt roligt. Men att hålla i guldmedaljen är lite sjukt ändå, säger Oliwer Magnusson.

Med ett tight tävlingsschema och världscuptävlingar redan till helgen finns det ingen tid för stort firande.

– Vi har träning inför världscupen i morgon så jag vet inte riktigt hur jag ska fira, säger den nyblivne världsmästaren.

Jesper Tjäder slutade på en tionde plats i finalen. Han satsade stort men flög kanske lite väl lång för att kunna landa tricken perfekt.

– Jag försökte mig på svåra trick för det var ju det som hade behövts för att ta sig till pallen. Det är klart att jag är lite besviken att jag inte kunde landa två bra hopp, men det var ändå kul att få testa dom i tävling för det är en helt annan grej, säger Jesper Tjäder.

Birk Ruud från Norge, som kvalade som etta från heat två, fanns tyvärr inte med i dagens final. Efter gårdagens kval fick han beskedet att hans pappa, som varit sjuk i cancer sedan i somras, blivit sämre och Birk Ruud valde att åka hem till familjen. Svenska landslagets tankar går till Birk och hans familj.

Resultat freeski, VM big air

Herrar

1) Oliwer Magnusson, SWE, 185.25p,

2) Edouard Therriault, CAN, 183.00p,

3) Kim Gubser, SUI, 180,75p,

10) Jesoer Tjäder, SWE, 110.00p,

Damer

1) Anastasia Tatalina, RSF, 184.50p,

2) Lana Prusakova, RSF, 165.50p,

3) Ailing Eileen Gu, CHN, 161.50p,

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in