VM-seger för jockeyn Josefin Landgren

Av på 5 augusti, 2018
Josefin Landgren tog hem totalsegern i Lady Jockeys' Thoroughbred World Championship som avgjordes på Bro Park på söndagen.

Svenska Josefin Landgren tog hem segern när VM för kvinnliga jockeys avgjordes på galoppbanan Bro Park på söndagseftermiddagen.

”Inför det sista löpet så hade jag två poäng upp till brasilianskan, Victoria Mota. Jag ville verkligen vinna. Det var det enda jag tänkte på, det var det enda jag skulle göra, och det gjorde jag också.”

Det säger en glad och lättad Josefin Landgren strax efter att hon tagit hem segern i den sista löpningen i Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship på Bro Park i Upplands-Bro.

Hennes två segrar under eftermiddagen räckte för att säkra världsmästerskapet för kvinnliga jockeys, som avgjordes genom fem löpningar på galoppbanan under söndagseftermiddagen.

Tio ryttare från åtta olika länder konkurrerade om världsmästartiteln. Med toppjockeys från Brasilien, Frankrike, Nya Zeeland, Storbritannien, Tyskland, Belgien och Norge att tävla mot, hade Josefin Landgren inte vågat drömma om seger innan tävlingarna.

”Det är ju därför man är här, man vill ju vinna. Men samtidigt hade jag inte vågat hoppats på det. Jag är väldigt glad att jag lyckades. Det känns riktigt, riktigt bra.”

Firandet får dock vänta lite, berättar Landgren. Imorgon har hon fyra ritter på Jägersro, där flera storlopp ska avgöras.

Slutställningen i Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship 2018:

1- Josefin Landgren, Sverige, 54 poäng

2- Victoria Mota, Brasilien, 48 poäng

3- Sara Vermeersch, Belgien, 40 poäng

4- Anna Pilroth, Sverige, 36 poäng

5 – Georgia Cox, England, 23 poäng

6 – Mickaëlle Michel, Frankrike, 21 poäng

7- Ina Veronika Toverud, Norge, 20 poäng

7- Maryline Eon, Frankrike, 20 poäng

9- Stefanie Koyuncu, Tyskland, 17 poäng

10- Danielle Johnson, Nya Zeeland, 14 poäng

Sport | Häst
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in