Vy Bus4You inleder samarbete med Länstrafiken – Kompletterar busstrafiken mellan Karlstad och Örebro

By on 12 november, 2020
Arkivbild

Bredare reseutbud, reducerad restid och mer komfort är några av de fördelar som bussbolaget Vy Bus4You hoppas kunna bidra med genom det nya samarbetet med Länstrafiken i Värmland och Örebros län.

Från och med den 16 november då samarbetet inleds kommer Länstrafikens utökade periodkort även vara giltiga på expressbussarna, något samtliga parter tror kommer främja det kollektiva resandet mellan de två städerna.

Under onsdagen sammanträdde Region Värmland och därmed fattades även det slutgiltiga beslutet om det kommande samarbetet mellan expressbussbolaget Vy Bus4You och Länstrafiken i Värmland och Örebro län. Bakgrunden till samarbetet är att det idag inte finns en genomgående busslinje för de resenärer som vill resa kollektivt mellan Karlstad och Örebro. Därför vill man nu förbättra möjligheten för den som pendlar mellan de två städerna.

– För oss innebär det inte en större omställning då vi redan idag trafikerar sträckan mellan Karlstad och Örebro. Däremot hoppas och tror vi att detta samarbete kommer kunna öppna upp för smidigare resande och tillsammans erbjuda bättre kommunikation regionerna emellan, vilket självklart känns mycket bra, säger Elvir Rascic, affärsområdeschef för Vy Travel.

Ett samarbete som gynnar de resande i både tid och komfort

För den som reser med Länstrafik mellan de två städerna idag innebär det att ett byte tillkommer i Karlskoga på linje 500. En bytesresa man nu vill kunna erbjuda resenärerna att frångå.

– Med våra bussar erbjuder vi en bytesfri resa samt reducerad restiden med 35 minuter. Dessutom hoppas vi kunna bidra med ett uppskattat inslag i vardagen genom att tillhandahålla kollektivtrafik med ännu mer komfort, säger Elvir Rascic.

Tillgänglighet i mån av plats

Ingen förbokning och tillgänglighet i mån av plats– det blir det nya upplägget för resenärer med Länstrafikens periodskort som önskar resa med expressbussarna. Periodkortet ska blippas i betalningsmaskinen vilket förses av föraren i samband med resan.

– I dagsläget kommer det inte gå att förboka en plats, vilket annars är villkoret för vår ordinarie trafik. I och med den rådande pandemin ser vi en fortsatt lägre beläggning generellt på många turer, därför tror vi att möjligheten för Länstrafikspendlare att resa med våra bussar kommer vara god, säger Elvir Rascic.

Lokalt
Örebronyheter

Källa Vy Travel AB

You must be logged in to post a comment Login