wec360° utvecklar samarbetet med Samsung

By on 23 juni, 2017

Det svenska utvecklingsföretaget wec360° och Samsung utvecklar sitt samarbete kring kommersiellt gångbara lösningar för virtual reality (VR) och augmented reality (AR). Bland annat har wec360° utvecklat sofistikerade 3D-lösningar för bygg- och fastighetsbranchen, med Samsungteknikplattform.

wec360°s lösningar bygger bland annat på Samsungs Gear VR för virtuella rundvandringar i lägenheter och lokaler som ännu bara befinner sig på projektstadiet. Samsungs smartphones och tablets används för AR-lösningar som gör det möjligt att se tredimensionellt hur byggnader står i förhållande till varandra och testa hur solen faller på ett område under olika tider på dagen.

Under sommaren samarbetar wec360° och Samsung under vid flera event. Bland annat på Sime Next Entrepreneur Camp, som arrangeras för unga entreprenörer vid Epicenter i Stockholm under sista veckan i juni. wec360° finns också med Samsung under årets Almedalsvecka i Visby i början av juli.

VR- och AR-tekniken erbjuder stora möjligheter inom kommersiella tillämpningar, som t ex realisti­ska visualiseringar av allt från bo­städer och lokaler till hela kvarter och stadsdelar. wec360°:s sofistikerade VR *- och AR *- lösningar används i dag av de flesta stora bostads­aktörerna på marknaden, som t ex Skanska , HSB , Peab och Riksbyggen samt många av de allmän­nyttiga bostads­bolagen runt om i landet.

Samsung och wec360° har även beskrivit samarbetet i en video , som visar hur wec360°:s VR- och AR-lösningar på Samsungs plattformar gör det möjligt för bostadsköpare att bilda sig en trygg och realistisk uppfattning om det nya boendet, trots att husen inte ens har börjat byggas.

– Den spännande framtiden med VR och AR skapas genom samarbete och partnerskap som med Samsung och wec360°. Tillsammans kan vi skapa nya användningsområden som tidigare inte var möjliga, säger Elin Wallberg, Corporate Citizenship and Partnerships Manager för Samsung Norden.

– Vi ser ett starkt växande intresse för kommersiell användning av VR och framför allt AR. Genom sam­arbetet med Samsung får vi en bra möjlighet att fortsätta utvecklingen av nya spännande lösningar som inspirerar, utbildar och skapar förståelse, säger Mattias von Corswant som är före­tagets vd och grundare

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login