wec360° växer och tillsätter extern VD.

Av på 13 maj, 2013

Det Örebrobaserade företaget wec360°, avancerad 3D-visualisering, växlar upp och tillsätter ”Vi i Villa AS” före detta lands- och försäljningschef Hans Erjefält som ny VD.

wec360° AB grundades 2008 och har sedan dess vuxit år för år. Företaget erbjuder avancerad 3D-visualisering främst mot bygg- och fastighetsbranschen med kunder så som JM, PEAB, Skanska och HSB och är i startgroparna att satsa på den internationella marknaden, även om den svenska än så länge är i fokus.

– Vi vill växla upp, växa och nå ut på den internationella marknaden, säger en av grundarna Mattias von Corswant som fram till nu varit VD för bolaget. Det är en del av vår tillväxtstrategi att gå ut internationellt och för att vi ska lyckas med det behöver vi medarbetare och ledare med erfarenhet och expertkompetens och där är Hans helt rätt person för uppdraget, fortsätter Mattias.

Hans kommer nu senast från Vi i Villa AS i Norge där han arbetade som lands- och försäljningschef i 3,5 år och lämnar nu efter dessa år ett vinstdrivande och välmående företag.

– Att nu få möjligheten att arbeta som Verkställande direktör för wec360° AB känns mycket stimulerande. Företaget har riktigt vassa produkter och befinner sig i en spännande tillväxt- och utvecklingsfas, säger Hans.

Mattias von Corswant kommer att fortsätta att arbeta inom företaget.

– Jag är en av grundarna till bolaget och har alltid jobbat nära våra kunder. Där är jag som bäst. Så jag fortsätter som marknadschef med fokus på att jobba nära kunderna så som JM, PEAB, Skanska och HSB.

Tidigt i företagets skede fick man hjälp av länets företagsinkubator, Inkubera, som coachade och var behjälplig för att få företaget att växa.

– Vi på Inkubera är mycket glada att de bolag som genomgått vår inkubatorprocess växer och satsar på vidare expansion även efter de lämnat inkubatorn, säger Mikael Melitshenko, VD på Inkubera. Vi jobbar med att utveckla framtidens tillväxtbolag och wec360° är definitivt ett av dem, avslutar Mikael.

Hans Erjefält har tillträtt sin tjänst och kommer att arbeta främst från Stockholmskontoret.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in