Willboda säljer särtryck till förmån för Ukraina

Av på 4 mars, 2022
Ukrainske akvarellisten Hanna Nyström ställer ut på Willboda under Vinterspår.
Foto: LindeKultur

Under Vinterspår-helgen 5-6 mars har Willboda gård i Spannarboda en konstutställning och galleri.

– Vi kommer också samla in pengar åt Röda Korset för att stödja Ukraina. Det gör vi bland annat genom att sälja ett särtryck av den ukrainske akvarellisten Hanna Nyströms tavla ”Slava Ukraini! (sv: Leve Ukraina!), meddelar Björn Tångeberg.

Planschen är i A3-format och finns i endast 100 exemplar. Willboda har stått för tryckkostnader och dina pengar går oavkortat till Röda Korset. Som privatperson betalar du 500 kr, som företag/organisation betalar du 1000 kr. Du är också givetvis välkommen att betala mer för planschen. I samband med donationen kommer du få ett äkthetsintyg och bakgrundsinformation. På äkthetsbeviset står också nummer i utgåvan samt hur stor din donation har varit.

”Besök oss lördag och söndag. 10:00-13:00 för att se Hannas utställning om 23 fantastiskt vackra akvareller där ett 10-tal tavlor är till salu. Du kan läsa mer om evenemanget och även boka biljetter till de två musikevenemangen vi har under helgen på Willboda”

Har du inte möjlighet att besöka Willboda men vill köpa en plansch – ta kontakt direkt med Björn Tångeberg på Willboda:

”Vårt mål är att få ihop 50.000 kronor åt Röda Korset under helgen för att stödja Ukrainas folk och deras rätt till fred och frihet. Hjälp oss nå det målet med ditt bidrag”.

Akvarellisten Hanna Nyström är en Ukrainsk konstnärinna som sedan 2007 är verksam i Sverige, hon bor i den lilla byn Lästringe vid den idylliskt vackra Sörmlandskusten. 

Hanna började som 10-åring på en konstskola för barn. Hon är sedan utbildad vid Orels konstskola, ett konstgymnasium med konstpedagogisk inriktning, samt vid Llivs typografiska akademi i Ukraina. 

”I urvalet ser vi inte bara Hannas träffsäkerhet och skicklighet som akvarellist utan även hennes bredd i motiv: från det detaljerat realistiska till det drömska, från idylliska naturmotiv till stadens puls. Från det harmlöst ljuva till det apokalyptiskt skrämmande”, skriver Björn Tångeberg. 

”Vi på Willboda vågar sticka ut hakan och ställa frågan om Hanna Nyström kanske är en av Sveriges nutida skickligaste akvarellmålare? Möt Hanna och gå en rundtur inne på 1700-talsgården Willboda för att se ett urval av gårdens privatsamling av Hannas finstämda och ofta poetiska tavlor. Detta är en annorlunda och intim konstupplevelse.”

Kultur | Spannarboda
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in