With Heavy Hearts släpper ny singel

Av på 14 februari, 2021

Den 12 februari släppte Örebro bandet With Heavy Hearts singeln Now We Are Free, bandet som 2018 valde att av olika anledningar ta en paus. Men i och med Corona så har tiden infunnit sig för flera av medlemmarna, så man beslutade att starta upp bandet igen.

Örebronyheter fick sig en pratstund med Emil Gustavsson gitarrist i bandet.

Hur kom det sig att ni pausade bandet?
– Det fanns flera orsaker, jag själv jobbar som ljudtekniker och har turnerat extremt mycket med andra band som Smash into Pices och Dead by April, sen tappade vi lite glöden till att göra saker. Alla i bandet höll på med sina prylar och kände att vi behövde ett break. Men nu när Corona kom så pausades mitt normala liv ganska rejält, från att turnera hela tiden runt om i världen så blev jag sittande hemma.

– Då kände jag att det var läge att ta upp WHHs grejor och tillsaken hör att vi hade börjat skriva på en massa material och hade cirka sex till åtta låtar som låg påbörjade sedan sex år, så de här låtarna vi släpper nu det senaste halvåret skrevs egentligen för sex år sedan. Så det är låtar som vi haft liggandes och som vi tyckte var synd att de inte kom ut.

– Jag har dock börjat skriva på nytt material för bandet, så tanken är det troligtvis blir ett album med för oss nya låtar. De låtar som släpps nu är ju nya för publiken men för oss så är de gamla och jag skall ärligt säga att jag börjat tröttna på dem redan innan de släppts.

Hör man någon skillnad mellan de gamla och nya låtarna?
– Ärligt så tycker jag nog inte att de ”gamla” låtarna representerar det jag och bandet är nu , det skall bli mycket intressant att få höra vad fansen tycker då vi jobbat mycket med den nya ljudbilden och hur vi ska låta.

Kommer ni gör någon streamad spelning?
– Läget är så här att vi inte har gjort någon spelning via nätet, för att vår trummis jobbar för Försvarsmakten som soldat i Afrika så det är svårt att få till det helt enkelt.

Vad har ”Now We Are Free” för budskap?
– Jag talade med vår sångare om det inför intervjun men han sa att han ville att lyssnaren skulle få ha sina egna tolkningar.

Då får vi hoppas att fansen tar emot både det gamla och det nya materialet väl.
– Ja verkligen, vi har ju fått mycket positiv feedback från våra följare och vi har ju ganska många som följt oss ända från starten. Vi har även fått många frågor om när det är dags för ett nytt album så det här kommer bli spännande.

Var finns era fans?
– Jag vet att vi har många lyssnare i Tyskland och så har vi på sista tiden haft en hel del kontakt med en kille i Australien som vill lansera oss där. Sen har vi så klart många fans i Sverige.

Hur håller man sig up to date med vad som händer runt With Heavy Hearts?
– Följ oss gärna på Facebook, Insatgram med mera samt lyssna på oss på Spotify det uppskattas.

Någon hälsning till alla där ute?
– Se till att hålla er friska så att vi snart kan ses ute i vimlet.

Lyssna på “Now We Are Free” här »

Karl-Johan Sandberg, Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in