Woman in Red i Örebro – en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

By on 24 februari, 2013

I samband med den internationella kvinnodagen i mars drar kampanjen Woman in Red igång för åttonde året i rad. Kampanjen är mycket viktig – den handlar om att rädda liv. Ändamålet är att samla in pengar till medicinsk forskning på kvinnohjärtat och sprida kunskap om detta livsviktiga ämne. En pin i form av en röd sko, designad av Lotta Lewenhaupt, säljs till förmån för forskning om kvinnohjärtat.

Idag är hjärt- och kärlsjukdom den vanligaste dödsorsaken bland svenska kvinnor. Trots detta vet vi för lite om kvinnohjärtat. För att öka vår kunskap och samla in pengar till forskning på kvinnors hjärtan driver 1,6 & 2,6 miljonerklubben och insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa kampanjen Woman in Red – med hjärtat i fokus!

I år delas 925.000 kronor ut som stipendier för att uppmuntra forskning med ett genusmedicinskt perspektiv. Årets stipendiater är; Nina Johnston, Carina Carnlöf, Per Insulander, Hilde Brekke och Hanna Olausson.

Woman in Red – Örebro 7 mars

Välkommen till en inspirerande dag med föreläsningar, underhållning, mingel och modevisning! Låt dig inspireras och motiveras till en god hjärthälsa genom livets alla förändringar.

På programmet

Gregor Zubicky, konstnärlig produktionschef för Svenska Kammarorkestern, Örebro Konserthus, inleder kvällens program.

Marie Mian, från 1,6 miljonerklubbens kärntrupp hälsar välkommen, presenterar programmet och kampanjen Woman in Red

Hjärtats rytmstörningar – annorlunda för kvinnor? Per Insulander, överläkare och forskare på Karolinska Institutet

Ät för hjärtat! Latifa Lindberg, legitimerad dietist, delar med sig av sina kunskaper kring den senaste forskningen om sambandet mellan mat och hälsa och tipsar hur du fixar vardagens matpussel – förhjärtats skull. Att äta för hjärtat är både gott och inspirerande.

Modevisning med Ingmars Mode, Törnqvists Hattar och Mode, Svidéns Skor.

Skönsjungande Consuela del Pilar underhåller

Tid: Torsdag 7 mars kl.18.30-21.30
Plats: Elite Stora Hotellet, Drottninggatan 1, Örebro

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login