World’s Children’s Prize-grundaren hedras i Zimbabwe för insatser för flickors rättigheter

By on 19 november, 2021
Foto: Louis Tatswareyi

Nu hedras World’s Children’s Prize-programmets grundare och VD Magnus Bergmar tillsammans med WCP-barnrättsambassadören Hassan och ytterligare 10 män i Zimbabwe, som förebilder under 16-dagarskampanjen mot könsbaserat våld. Utmärkelsen Every Day Male Champion Award delas ut på Australiens ambassad i Harare, i närvaro av Zimbabwes minister för kvinno- och ungdomsfrågor Sithembiso Nyoni.

Barnrättsambassadören Hassan är en förebild för andra pojkar, han delar hushållssysslorna med sina systrar och står alltid upp för flickors lika rättigheter när han möter jämnåriga och lokala ledare, eller uttalar sig i medierna. Magnus, som under fyra decennier tillbringat nära ett år av sitt liv i Zimbabwe, har ett starkt engagemang för rättigheterna för landets flickor.

Av de 46 miljoner barn som hittills deltagit i WCP-programmet är över en miljon unga i 1,600 skolor i Zimbabwe. De flesta av barnen lever på Zimbabwes fattiga landsbygd och kände innan de deltog i WCP-programmet inte till barnets rättigheter eller flickors lika rättigheter. Nu har de utbildats och stärkts som förändrare som står upp för flickors rättigheter i sina familjer, byar och till lokala ledare.

Världen
Örebronyheter

Källa: World’s Children’s Prize

You must be logged in to post a comment Login