Wozniacki klar för Ericsson Open

Av på 18 januari, 2017

Den danska före detta världsettan är klar för sommarens WTA turnering i Båstad.

Båstad-publiken kan se fram emot ett tredje möte med 26-åringen som varit världsetta vid två tidigare tillfällen 2010 och 2011 och som har 25st singeltitlar på meritlistan.

Det skall bli så roligt att komma tillbaka till Ericsson Open och Båstad, jag har fina minnen från mina tidigare besök. Den underbart vackra arenan precis vid havet, den professionella organisationen och det faktum att det nästan är som att spela hemma i Danmark gör det till en väldigt speciell turnering för mig, hälsar Wozniacki från Melbourne.

När vi startade Ericsson Open var ett av målen att lyfta tjejtennisen i Skandinavien. Därför känns det fantastiskt att få välkomna tillbaka Skandinaviens första kvinnliga världsetta genom tiderna. Caroline var i final i Ericsson Opens premiärupplaga 2009, då blott 19 år gammal. Sedan dess har hon vunnit 25 WTA-titlar på touren, toppat världsrankingen och är idag ett av de största och mest välkända namnen på touren, hälsar Nina Wennerström, Turneringsansvarig för Ericsson Open.

Om Ericsson Open:
Ericsson Open är en del av den internationella WTA Touren, tävlingen ägs och drivs av Lagardère Sports. Årets turnering spelas i Båstad 23–30 juli, titelförsvarare är Laura Siegemund.

Sport | Tennis
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in