Yepstr växer allt snabbare – öppnar i Örebro

By on 12 september, 2017
Pianolektioner, gräsklipping, it-support, staketmålning – de uppdrag som läggs ut i appen kan vara av många olika slag. De unga väljer själva vilka uppdrag de vill tacka ja till.

Med Yepstr kan svenska 15-21-åringar skaffa arbetslivserfarenhet och tjäna extrapengar genom att utföra enklare uppdrag i grannarnas hem och trädgårdar. Uppdragen bokas och betalas i en mobilapp och försäkring ingår alltid. Nu öppnar tjänsten i sex ytterligare städer – mycket tack vare ungdomarna själva som har varit aktiva i att värva vänner och grannar.

Yepstr drog igång 2016 och har i dag över 15 000 användare i Göteborg, Hudiksvall, Lund, Malmö och Stockholm. Nu har tillräckligt många användare i Nynäshamn, Onsala, Södertälje, Uppsala, Västerås och Örebro registrerat sig, och därmed är tjänsten igång.

– Jag fick en otrolig respons är jag meddelade användarna vi har öppnat i deras område. Redan första dagen förmedlade vi ett uppdrag gällande läxhjälp och ett gällande trädgård, säger Sofie von Krusenstierna, community manager på Yepstr och den som har mest daglig kontakt med användarna.

Yepstr är lätt att kombinera med skola och fritidsintressen eftersom de unga bestämmer själva när de vill arbeta. Allt de gör utvärderas och omdömen från uppdragsgivare sparas i ett arbetsintyg som kan bli värdefullt den dag de ska ut och söka jobb på riktigt.

När man ska ut och söka jobb i dag räcker det inte med bra betyg. De ungdomar som jobbar extra medan de går i skolan skaffar sig ett stort försprång. På köpet tjänar de egna pengar, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare.

De vanligaste uppdragen som förmedlas genom appen är barnpassning, gräsklippning eller servering vid en privat fest. Det kan också handla om att gå ut med hunden, ge enklare teknisk support eller läsa läxor med barnen. Endast fantasin, och att det bör vara en typ av arbete som lämpar sig för en ung person, sätter gränser.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login