Younes Majri tar plats i dancehallgruppen Unruly Gang

By on 7 februari, 2023
"Rule" av Unruly Gang turnérar med Dansnät Sverige.
Bild: Dansnät Sverige

Örebroaren Younes Majri tar plats i dancehallgruppen Unruly Gang som kommer till Örebro 12 februari, Unruly Gang startades 2013 av Rut Roos, Nathalie Salomonsson och artisten Imenella Mohamed och har sedan starten legat bakom några av Sveriges första scenproduktioner för dancehall.

Till föreställningen RULE har de handplockat dansare från Frankrike, Sverige och Jamaica. Örebros alldeles egna Younes Majri är en av de handplockade dansarna. Stort!

Den 12 februari kommer Unruly Gang med föreställningen RULE till Örebro och Hjalmar Bergmanteatern.

I föreställningen RULE drabbar dansarna samman för att dela sin kärlek till dancehall, dancehall kommer från den jamaicanska gatukulturen med rötter i bland annat reggae och reggaeton. Rut beskriver i en intervju med DN Kultur att dancehall var de fattigas uppror och ett sätt att stå upp emot förtryck.

Dancehall må ha växt fram på Kingstons gator, men idag är uttrycket även en global rörelse. Till ett medryckande soundtrack och med obeveklig attityd serverar Unruly Gang en korsning mellan dancehall och afro, och med en kompromisslös energi och råa moves möter vi tablåer av explosivt storlagen dans.

Innan föreställningen blir det dancehalljam med Örebros dansgrupp The Movement, en grupp som Younes själv har varit ­– och fortfarande är ­– aktiv i. Cirkeln sluts.

RULE presenteras av Dansscen Örebro och turnerar med Dansnät Sverige våren 2023.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login