Ytterligare ökad säkerhet på Parken Zoo

Av på 18 september, 2013

Nu ökar Parken Zoo säkerheten ytterligare för djurparken efter att en trädleopard lyckats ta sig ut från sin inhägnad inomhus. En incident som efter gårdagens utredning visade sig bero på ett hål i inhägnaden. Nu har man även upptäckt att kinesiska alligatorungar kunnat ta sig ut i en annan del av Parken Zoo. Tre av fyra är nu infångade, en är fortfarande på fri fot och tros gömma sig nedgrävd i sanden. Även softairgun-bollar har återfunnits i aphuset. De senare händelserna är under utredning och sabotage kan inte uteslutas, polisen är kontaktad.

”Vi sätter in extra bevakningsronder och ökar säkerheten ytterligare för våra djur”, säger Irja Bäckström vd Parken Zoo Eskilstuna. ”Tre incidenter inom så här kort tid känns obehagligt och vi har nu kontaktat polisen”.

Trädleoparden som tidigt på måndag morgon lyckades ta sig ut från sin inhägnad, inomhus i Asienpaviljongen, fångades snabbt in. Då den aldrig befann sig utanför paviljongen utgjorde den inte någon fara för människor. Det var den minsta av leoparderna, en hona på knappt 10 kg, som genom sin smidighet lyckats ta sig ut till närliggande inhägnad. Efter utredning har ett lite större hål upptäckts i inhägnaden.

Senare upptäcktes även att kinesiska alligatorungar tagit sig ut i en annan del av Parken Zoo. De små ungarna är ca 30-40 cm långa, platta och gräver gärna ned sig i sanden i sin inhägnad. Nu återfanns tre av fyra utanför inhägnaden men en saknas fortfarande. Även softairgun-bollar har återfunnits hos aporna i det så kallade Aphuset. Händelserna är under utredning och polisen är kontaktad. Sabotage kan inte uteslutas.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in