​Curling-VM: Premiärseger för lag Edin i VM

By on 2 april, 2017
Niklas Edin i premiärmatchen mot Kina.
Foto: © WCF / Richard Gray

Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg fick en lysande start på VM efter 10-7 i premiärmatchen mot Kina. Avgörande blev en tidig svensk 6-1 ledning.

Vi hade kalkylerat med att det här skulle vara en av de tuffaste matcherna i grundserien, och det hade det säkert varit om vi inte hade fått den tidiga ledningen, säger Niklas Edin.

Kina reducerade till 6-4 efter tre poäng i fjärde och femte omgången.

De spelade bra igen efter en dålig start och kom lite närmare. Isen var utmanande och det blev väldigt mycket slump. Samtidigt slappnade vi av lite för mycket och tappade lite fokus, säger Niklas Edin.

Men efter halvtidsvilan kom lag Edin tillbaka med bättre skärpa och utökade ledningen igen till 8-4. Och det slutade med svensk premiärseger 10-7 efter en mycket kontrollerad avslutning av de svenska killarna.

Idag söndag väntar matcher mot Tyskland och värdnationen Kanada för lag Edin.

Alla resultat från första omgången
Schweiz-Kanada 5-7
Ryssland-USA 2-9
Japan-Italien 9-5
Nederländerna-Tyskland 5-6

Alla resultat från andra omgången
Skottland-Norge 6-9
Italien-Tyskland 7-5
Kina-Sverige 7-10
USA-Schweiz 4-7

Grundserien pågår t.o.m torsdag 6 april och sedan väntar slutspel som spelas enligt pagemodellen där ettan och tvåan i tabellen möts i semifinal 1 (page 1/2). Vinnaren i den matchen går direkt till final och förloraren får en ny chans i semifinal 2 mot vinnaren i kvartsfinalen (page 3/4).

Slutspelet inleds lördag 8 april kl 03:00, svensk tid.

Sport | Curling
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login