Bolaget kommer till Frimis i Örebro

By on 1 mars, 2022
Bolaget kommer till Frimis lördag 5 mars 2022, se till att vara på plats!

Jag har intervjuat Falun-bandet ”Bolaget” som spelar på Frimis i Örebro den 5 Mars, ”Bolaget” har funnits lika länge som pandemin, alltså sen 2019.

Med några spelningar bakom sig ser bandet nu fram emot att äntligen få uppträda igen.

Hur träffades ni?

– Vi träffades när vi gick på gymnasiet och sen ca tre år efter gymnasiet så träffades vi igen på en förfest och så blev vi lite fulla, vi skrev en låt bara på skoj som vi sen lade ut. Vår kompis hade en systembolaget tavla på väggen och så bestämde vi oss för namnet ”Bolaget”. Låten blev populär och på den vägen är det. Ingen av oss hade en tanke på att bli musiker eller starta ett band.

Skriver ni er egen musik och producerar ni själva?

– Vi skriver och producerar vår musik men vi har DalaPop som lägger ut oss på Spotify, Dalapop hjälper musiker ifrån Dalarna med det mesta som rör musikbranschen.

Om ni skulle göra en collab med någon artist, vem skulle det då vara?

– Vi har ingen speciell som vi verkligen skulle vilja göra en collab med, det skulle isåfall bli Markolio. Haha, han är våran barndomsidol och han är kult, han är bara för skön.

Hur har pandemin drabbat er?

– Det var lite synd att pandemin slog till precis när vi hade fått några mindre spelningar, vi hann göra ca 15 till 20 stycken spelningar. Vi hade inte så mycket material heller i början men det har vi nu. Vi har skrivit och producerat under denna tiden. Vi är jättetaggade nu och det ska verkligen bli jätteroligt att äntligen få komma ut på spelningar och festivaler i sommar.

Hur känns det nu när ni har slagit igenom, kan ni tänka er nåt annat då ingen av er ville vara med i ett band från början?

– Vi vill inte sluta, det går bra och just nu vill vi bara ha roligt och njuta av det här. Vi är jättetacksamma och vi vill hålla på med det här så länge det går.

Vad har ni för hälsning till Örebropubliken?

– Vi har varit i Örebro två gånger tidigare och spelat på Ritz, vi älskar Örebro, jättebra stad och människorna är också jättebra. Första spelningen var slutsåld och på den andra spelningen så var det restriktioner på grund av pandemin så då var det inte lika roligt att uppträda, den här gången kommer bli grym eftersom restriktionerna äntligen släppts.

Det kommer bli en jäkla stor fest, vi tror Örebroarna förstår att det kommer bli det också.

Hoppas ni är lika taggade som vi är, hälsar Bolaget!

Malisa Elneborg, Nöje | Frimis
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login