123 flyg landade på Örebro flygplats

By on 22 augusti, 2022
Arkivbild

123 flyg landade på Örebro flygplats under juli, det gick färre flyg till och från svenska flygplatser i juli än månaden innan. Även normalt sett är juli en månad med relativt lite flygtrafik, men nergången i år är större än den brukat vara de senaste åren före pandemin.

I Örebro län låg dock trafiken på för månaden vanliga nivåer, det visar ny statistik från Transport­styrelsen.

Totalt landade drygt 13 600 flyg på svenska flygplatser förra månaden, som präglades av strejken vid SAS. Det är omkring 70 procent av vad som varit väntat utan pandeminedgången,1 om de senaste årens sakta nedåtgående trafiktrend hade stått sig. (I juni var trafiken, som jämförelse, 75 procent av den förväntade.) i Örebro län var trafiken tämligen oförändrad jämfört med juni. I juli landade 123 reguljär- eller charterflyg på Örebro flygplats, jämfört med 122 månaden innan, och därutöver tre taxiflyg.

Det är 81 procent fler flyg än under samma månad förra året, och Örebro­flygplatsen hör därmed till dem där trafiken ligger på, eller nära, samma nivå som före pandemin. Totalt reste omkring 10 500 passagerare till och från flygplatsen. Trafiken på flygplatsen minskade kraftigt när avgångarna till Malmö och Köpenhamn försvann i årsskiftet 2018/2019. Den kvarvarande trafiken har påverkats förhållandevis lite av covid-19-pandemin.

59 procent av landningarna på flygplatsen förra månaden utgjordes av utrikesflyg (72 flighter), det är ungefär samma andel som under julimånaderna närmast före pandemin.

Örebro
Örebronyheter

Källa Newsworthy
1 De senaste fem årens trend framräknad med minstakvadratmetoden.

You must be logged in to post a comment Login