Julkonsert i Lindesberg med Peter Asplund och Whispering Band

By on 6 november, 2022
Missa inte en av de exklusivaste och svängigaste julkonserterna i Lindeskolans aula lördag 3 december..
Bild: LindeKultur

Lördag 3 december kl 18:00 blir det julkonsert i Lindesberg med Whispering Band och Peter Asplund (en av Sveriges främsta trumpetare) med vokalisterna Vivian Buczek, Linda Pettersson och Emmalisa Hallander.

– Det blir vår femte julkonsert i länet – och att möta Sverigeeliten av artister ger oss stora utmaningar, förklarar Thomas Jonsergårdh som är med i bandet.

Whispering Bands är ett storband som består av yrkesmusiker och mycket duktiga amatörer med medlemmar från hela länet – bland annat Lars Tybell (trombon), Thomas Strand (trumpet) och Thomas Jonsergårdh (trumpet) från Lindesberg.

Peter Asplund – ”mannen med sammetsrösten och den gyllene trumpeten” – uppträder ånyo med Whispering Band i en jazzbetonad, sprakande julshow tillsammans med de underbara vokalisterna Vivian Buczek, Linda Pettersson och Emmalisa Hallander.

Här framförs amerikanska och svenska julklassiker i nya fräscha arrangemang. Allt i enlighet med Peters musikaliska devis att genom storbandet och sångsolisterna visa att det inte är så långt mellan de olika jazzgenrerna. Bra jazz är bra jazz, oavsett om det avser musik från 1920-talet eller modernare tid.

Årets julkonsert ”The Christmas Feeling” är Peter Asplunds förnämliga sätt att presentera klassisk julmusik på ett härligt svängigt och positivt sätt. CD:n som lanserades lagom till jul 2013 mottogs av recensenterna bland annat som det ”ultimata julalbumet” och att den genom ”generös värme och smakfullt urval av sånger med råge uppfyller alla kriterier för en lyckad julskiva och julkonsert”.

Missa inte en av de exklusivaste och svängigaste julkonserterna i Lindeskolans aula lördag 3 december.

» Mer information här «

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login